Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

200 στρέμματα κατέκαψε η φωτιά στα Κουραμαδίτικα

Φωτιά
22 Αυγούστου 2022 / 09:38

Σε ύφεση η επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Κουραμαδίτικα κοντά στο Λιβάδι του Ρόπα.

Σε ύφεση βρίσκεται σήμερα το πρωί η μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στα Κουραμαδίτικα κοντά στο Λιβάδι του Ρόπα. 

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά χαρακτηρίστηκε ως πολύ επικίνδυνη καθώς βρισκόταν πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Απειλήθηκε σοβαρά μάλιστα οικίες, ωστόσο οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές μόνον στον περιβάλλοντα χώρο.

Λόγω της επικινδυνότητας, στις 19:49 οι πολίτες έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα από το 112 να εκκενώσουν την περιοχή με κατεύθυνση προς Κεφαλόβρυσο. 

200 στρέμματα

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Δημήτρης Γεωργανάς αναφέρει στην "Ε" ότι η πυρκαγιά κατέκαψε μια αγροτοδασική έκταση περίπου 200 στρεμμάτων. «Προληπτικά και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία έγινε απομάκρυνση  κατοίκων, ωστόσο από τις 11 το βράδυ η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και οι πολίτες επέστρεψαν στις οικίες τους χωρίς να διανυκτερεύσουν αλλού. 

Σήμερα η εικόνα σαφώς βελτιωμένη και η περίμετρος έχει οριοθετηθεί. Μόνον βόρεια - βορειονατολικά, συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιες μικρές εστίες σε κυπαρίσσια, οι οποίες όμως βρίσκονται εντός της καμένης περιοχής και αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις».    

Επιχείρησαν 29 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και δύο ελικόπτερα, ενώ μετεβησαν ακτοπλοϊκώς από την Ηγουμενίτσα 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε οχήματα και τη συνδρομή εθελοντών  πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ