Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιος είναι πιο διάσημος στην Κέρκυρα;

Φιλανδός γεωγράφος
03 Αυγούστου 2022 / 08:04

Νέος δια-δραστικός χάρτης προσωπικοτήτων δίνει απαντήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φιλανδός γεωγράφος σχεδίασε ένα νέο παγκόσμιο χάρτη, στον οποίο αντί για τα πολιτικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, εμφανίζονται οι διάσημες προσωπικότητες κάθε τόπου ανά κατηγορία.

Στον συγκεκριμένο χάρτη αντί για τα ονόματα πόλεων και περιοχών εμφανίζονται λογιών λογιών προσωπικότητές. Σε ορισμένες περιπτώσεις τυχαίνει ο διασημότερος ενός τόπου να είναι κάποιος διαβόητος εγκληματίας, όπως στην περίπτωση του Σικάγο που εμφανίζεται ο μαφιόζος Αλ Καπόνε.



Ο Άτλαντας προσωπικοτήτων του Topi Tjukanov 
 

Τον χάρτη κατασκεύασε ο Φιλανδός χαρτογράφος Topi Tjukanov χρησιμοποιώντας την τεχνολογία “Mapbox” και βασίζεται σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο στο περιοδικό Nature. Στόχος της μελέτης που έγινε από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού ήταν να υπολογίσουν την αναγνωρισιμότητα ενός προσώπου με βάση πληροφορίες που συλλέχθηκαν κυρίως από τη Wikipedia και το Wikidata.


Τον χάρτη κατασκεύασε ο Φιλανδός χαρτογράφος Topi Tjukanov


Βέβαια, επειδή οι αρχικές πληροφορίες συλλέχθηκαν από μή αξιόπιστες πηγές από διάφορες εκδόσεις της Wikipedia και των Wikidata, τα αποτελέσματα σε πολλές περιοχές είναι αμφιλεγόμενα.

Πατήστε εδώ για να δείτε ποιοι θεωρούνται οι διασημότεροι άνθρωποι στην Κέρκυρα και αλλού.