Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Έρχεται σαφάρι ελέγχων για τα τραπεζοκαθίσματα

Τραπεζοκαθίσματα
12 Ιουλίου 2022 / 16:00

Ευρεία σύσκεψη στο ιστορικό δημαρχείο για τα προβλήματα από την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επί τάπητος τέθηκαν τα σωρευμένα προβλήματα από την ανάπτυξη, νόμιμη και μη των τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Κ. Κέρκυρας, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ιστορικό δημαρχείο Σαν Τζιάκομο.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, ενώ συμμετείχαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τα τραπεζοκαθίσματα Σπύρος Μωραΐτης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Αδειοδοτήσεων Τοπικής Οικονομίας του δήμου, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες, τέντες και πραμάτειες έξω από εμπορικά καταστήματα βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» των αρχών και των φορέων με απώτερο στόχο να μπει μια τάξη στο άναρχο τοπίο, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και να γίνεται απρόσκοπτα η διέλευση των ασθενοφόρων και των πυροσβεστικών οχημάτων που συχνά παρεμποδίζονται από την ανάπτυξη των παραπάνω.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο κ. Μωραΐτης άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν έλεγχοι σε όλη την περιοχή ευθύνης του Δήμου από πόλη μέχρι Μπενίτσες και Παλαιοκαστρίτσα, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα και όπου «παρατηρούνται ακραίες και παραβατικές συμπεριφορές στη χρήση κοινόχρηστων χώρων να εφαρμόζεται ο νόμος είτε με επιβολή προστίμου είτε με απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων».

«Ξεκινάει σαφάρι ελέγχων το προσεχές διάστημα, όπως έγινε με τους ελέγχους για το ωράριο μουσικής, ενώ δρομολογείται η ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας. Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες επώνυμες και ανώνυμες από κατοίκους για δυσκολία στη διέλευση. Θα πρέπει όλοι να μπορούμε να συνυπάρχουμε στην πόλη μας. Θα πρέπει να ζήσουν και οι καταστηματάρχες αλλά και οι κάτοικοι που για να μετακινηθούν χρειάζεται να έχουν ελεύθερη πρόσβαση», επισήμανε ο κ. Μωραΐτης.

Στη σύσκεψη έγινε εκτεταμένη παράθεση από τους φορείς των αντίξοων συνθηκών που προκαλεί η υπέρμετρη και καταχρηστική ανάπτυξη από τα τραπεζοκαθίσματα, τις ομπρέλες, τις τέντες και τις εμπορικές "πραμάτειες" που σε αρκετές αν όχι σε πολλές περιπτώσεις παρακωλύουν τη διέλευση κατοίκων και όχι μόνο.

Προειδοποίηση

Οι επαγγελματίες πάντως δεν θα έρθουν προ τετελεσμένου, καθώς όπως εξήγησε ο κ. Μωραΐτης θα υπάρχει έγγραφη ενημέρωση προς του Συλλόγους (Ένωση Εστίασης, Εμπορικός Σύλλογος κ.α), προκειμένου τα μέλη τους να λάβουν μέριμνα και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, προ των ελέγχων.

Η σύσκεψη αυτή πάντως θεωρείται ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα ως προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εφόσον βέβαια υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τους ελέγχους που θα αποκαταστήσουν την αισθητική και την ασφάλεια τόσο της πόλης όσο και των άλλων περιοχών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ