Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Αναβλήθηκε η απόφαση για τη διάσπαση της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ

ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ
12 Ιουλίου 2022 / 14:00

Παραμονή στον ΣΥΠΑΠ μέχρι 31/12/22 - Αναβλήθηκε και το θέμα του ΣΥΚΟΙΠΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από πολύωρη συζήτηση, το δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας ανέβαλε τελικά την απόφαση για την παραμονή ή όχι στην διαδημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ).
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκ μέρους της Διοίκησης της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, οι Β. Αργυρός και Γ. Αρμενιάκος μέλη του Δ.Σ. και  ο Γενικός Δ/ντής κ. Κ. Χαραλαμπάκης.

Από τη συζήτηση δεν έλλειψαν οι εντάσεις καθώς τα προβλήματα της ύδρευσης στον βόρειο δήμο του νησιού διογκώνονται μέρα με την ημέρα. 

Η δημοτική αρχή έχει εκφράσει την άποψη υπέρ της διοικητικής διαίρεσης, όπως και οι άλλοι δύο Δήμαρχοι της Κέρκυρας. Ωστόσο από την αντιπολίτευση υπήρξαν αντιδράσεις για την ολιγωρία του Δήμου να καλέσει ειδική συνεδρίαση από τις αρχές του χρόνου, ενώ  η συζήτηση γίνεται υπό τις παρούσες πιεστικές συνθήκες του καλοκαιριού.

Στο ίδιο θέμα της ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβανόταν και η παραμονή ή όχι στις διαδημοτικές επιχειρήσεις ΣΥΚΟΙΠΑ και ΣΥΠΑΠ. Το θέμα του ΣΥΚΟΙΠΑ επίσης αναβλήθηκε, ενώ για τον ΣΥΠΑΠ (Σύνδεσμος Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος) αποφασίστηκε ομόφωνα η παραμονή του Δήμου μέχρι 31/12/22 και εκ νέου αξιολόγηση.