Παρασκευή 21.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για επίσκεψη στις δομές υγείας της Κέρκυρας κάλεσε ο Στ. Γκίκας τον Θάνο Πλεύρη

Στέφανος Γκίκας
30 Ιουνίου 2022 / 13:07

Ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Τη συνάντηση απασχόλησαν τα θέματα προσλήψεων στις δομές υγείας του νησιού, και ιδιαίτερα στην πρόσφατη προκήρυξη θέσεων για το Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Ωστόσο ο κ. Γκίκας σημείωσε ότι στο πλαίσιο της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού. Τόνισε ότι τα κίνητρα είναι απαραίτητα για την προσέλκυση προσωπικού, ώστε να σταματήσει να βγαίνει άγονος μεγάλος αριθμός προκηρύξεων.

Κέντρα Υγείας - ΕΚΑΒ

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην ανάγκη πρόσληψης προσωπικού για την πληρέστερη στελέχωση των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας και του ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Στάθηκε ιδιαίτερα στο Κέντρο Υγείας Παξών, το οποίο εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει άμεση ανάγκη από άλλον έναν Γενικό Ιατρό, ενώ για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Δομής, απαιτείται και η κάλυψη μίας θέσης Νοσηλευτή και μίας θέσης Παρασκευαστή Μικροβιολογικού Εργαστηρίου. Για το θέμα του Ιατρού, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την κάλυψη της ανάγκης, έστω και με απόσπαση.

Ο Στέφανος Γκίκας προσκάλεσε μάλιστα τον κ. Πλεύρη να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Κέρκυρα, όπου θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τις Δομές Υγείας του νησιού.

Κατά την συνάντηση ο κ. Γκίκας ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό για το εύρος και τις σημαντικές δραστηριότητες του Ερευνητικού Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τις επόμενες ημέρες θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου, Καθηγητή κ. Βλάμο.

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Γκίκας δήλωσε:
«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την Αν. Υπουργό, Μίνα Γκάγκα, διότι αναγνωρίζοντας το μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο μας, ικανοποίησαν το αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ενέκριναν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, 71 νοσηλευτές, εκ των οποίων οι 57 μόνιμοι και οι 14 επικουρικοί, καθώς και 12 μόνιμοι ιατροί θα καλύψουν σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που δεν έχει προηγούμενο στην Κέρκυρα και διεκδικήθηκε σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ρουμπάτη.

Για άλλη μία φορά θα επισημάνω ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλάει με έργα και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις νησιωτικές περιοχές.»