Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπεσαν πρόστιμα για παράνομη στάθμευση επί της Λ. Αλεξάνδρας

Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
14 Ιουνίου 2022 / 10:12
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Καταλυτικά λειτούργησαν οι κλήσεις και οι οδηγοί έχουν συμμορφωθεί με την απαγόρευση στάθμευσης στο ρεύμα εξόδου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τόπο φαίνεται ότι έπιασαν τα πρόστιμα που «κόπηκαν» το περασμένο Σάββατο σε όσους οδηγούς είχαν σταθμεύσει παρανόμως το όχημα τους επί της Λ. Αλεξάνδρας, από το ρεύμα της εξόδου και κατά μήκος όλης της οδού.

Η εικόνα ήδη από το Σαββατοκύριακο έχει αλλάξει άρδην και προς το παρόν τουλάχιστον φαίνεται να υπάρχει συμμόρφωση των οδηγών με την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης βάσει σήμανσης και διαγράμμισης στο εν λόγω τμήμα.

Είχε προηγηθεί ωστόσο μια δυσάρεστη έκπληξη από το πρωί του Σαββάτου για όσους οδηγούς είχαν σταθμεύσει παρανόμως στο ρεύμα εξόδου επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αφού τα παρμπρίζ τους…κοσμούσαν οι κλήσεις της Τροχαίας.

Μάλιστα παρότι μετά την ασφαλτόστρωση επί της οδού, τοποθετήθηκαν πινακίδες για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο εν λόγω τμήμα, όπως και απαγορευτική κορδέλα αλλά και διαγράμμιση, ωστόσο δεκάδες οδηγοί τα αψήφισαν αφήνοντας το όχημά τους εκεί.




25 πρόστιμα

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε στο σημείο παρέμβαση της ΕΛΑΣ και «κόπηκαν» περί τις 25 κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Το πρόστιμο σε αυτές τις περιπτώσεις ανέρχεται στα 40 ευρώ για τα οχήματα και στα 20 ευρώ για τα δίκυκλα, ενώ σε συνδυασμό με άλλες παραβάσεις ( όπως στάθμευση επί πεζοδρομίου) μπορεί να προσαυξηθούν.


Όπως τόνισαν στην «Ε» στελέχη της ΕΛΑΣ οι οδηγοί συμφιλιώθηκαν πλέον με την ιδέα και υπάρχει κατανόηση και αποδοχή για την απαγόρευση στάθμευσης στο εν λόγω τμήμα του δρόμου. Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι πριν τα ασφαλτικά έργα επί της οδού, και τα δυο ρεύματα ήταν διαρκώς κατειλημμένα από ΙΧ με εξαίρεση κάποια σημεία, όπου η στάθμευση απαγορευόταν, όπως για παράδειγμα, μπροστά από το Ταχυδρομείο.



Πλέον η εικόνα της Λ.Αλεξάνδρας έχει αλλάξει, διευκολύνοντας την κίνηση και την κυκλοφορία των οχημάτων σε μια από τις πιο κεντρικές αρτηρίες της πόλεως.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.