Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας για καταγγελία σε βάρος του

Γιάννης Καββαδίας
01 Ιουνίου 2022 / 16:28

«Στον Δήμο μας τα φαινόμενα άρνησης συνεργασίας κάποιων Δημοτικών υπαλλήλων με τους αιρετούς , λαμβάνουν σχεδόν κατεστημένο χαρακτήρα συμπεριφοράς»

Σε καταγγελία δημοτικού υπαλλήλου, και συγκεκριμένα του αναπληρωτή προϊσταμένου τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Νότιας Κέρκυρας κ. Αργυρίου Ανδρέα, απαντά ο Γιάννης Καββαδίας με επιστολή του προς τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους Νότιας Κέρκυρας: 

Κύριοι,
Στους Αργυράδες της Κέρκυρας, στις 03/05/2022 καταγγέλθηκα από τον αναπληρωτή προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας για άσκηση ψυχολογικής βίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς σε βάρος του, εξ αιτίας αναφοράς μου για επείγουσα παρέμβαση αποκατάστασης της πρόσβασης των πολιτών στην παραλία του Αγίου Γεωργίου του δημοτικού διαμερίσματος της πρώην κοινότητας Αργυράδων.

Δεν είναι η αναφορά του σε συμπεριφορές που εντυπωσιάζει αλλά η προσπάθεια του να “απομονώσει” την παρουσία του ως τεχνικός από την συλλογική και απαραίτητη υπηρεσιακά αντιμετώπιση των προβλημάτων όχι μόνον των υποδομών αλλά και των επειγόντων της καθημερινότητας.

Απλός πολίτης της περιοχής να ήμουν, έπρεπε και όφειλε να συμβάλλει παραγωγικά για την λύση του προβλήματος, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει να είμαι αιρετός δημοτικός σύμβουλος αφήνοντας κατά μέρος και την ιδιότητα μου ως πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου που αντικατοπτρίζει την πλήρη εμπιστοσύνη των μελών του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και της δημοτικής αρχής.

Η αντισυμβατική γραφειοκρατική αντίληψη του κ. Αργυρίου εδράζει εμφανώς σε κατεστημένες αντιλήψεις περί δημοσίου υπαλλήλου που εστιάζει στην “κακή” εφαρμογή δήθεν των κανόνων λειτουργίας των υπηρεσιών και των υπευθύνων.

Ιδιαίτερα οι υπηρεσίες της Τ.Α. πρέπει ανά πάσα στιγμή να βρίσκονται δίπλα στα προβλήματα των πολιτών και να εργάζονται για την επίλυση τους και όχι να “ενοχλούνται” όταν αυτά ζητούν άμεση λύση για λόγους σοβαρούς αρμονικής επίλυσης του τρόπου λειτουργίας της μετακίνησης και της χρήσης των αναγκών της κοινωνίας.

Η κακή νοοτροπία ενίοτε των δημοτικών υπαλλήλων εκφράζεται ακόμη και με επιθετικό τρόπο, μη σεβόμενοι τις επιλογές εκπροσώπησης στον αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ανάπτυξης του τόπου για βελτίωση σημαντικών εμποδίων του περιβάλλοντος.

Στον Δήμο μας τα φαινόμενα άρνησης συνεργασίας με τους αιρετούς κάποιων Δημοτικών υπαλλήλων, λαμβάνουν σχεδόν κατεστημένο χαρακτήρα συμπεριφοράς, αφού ο κ. Αργυρίου επικαλείται και παλαιότερη αναφορά όχλησης τεχνικού προσωπικού από εμένα για την αντιμετώπιση πάλι επειγουσών προβλημάτων τεχνικού χαρακτήρα, πάλι στην πρώην κοινότητα Αργυράδων.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό, κατανοητό και τελικά υπεράνω όλων καθήκον αιρετών και υπηρεσιών η άμεση και αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου και των πολιτών. Τα ζητήματα δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα για να θίγονται οι υπεύθυνοι περί δήθεν φορτικής συμπεριφοράς. Ο στόχος και η υποχρέωση όλων είναι η γρήγορη επέμβαση και παρέμβαση στην επίλυση των προβλημάτων. Όλα τα άλλα είναι “έπεα πτερόεντα”.

Η αναφορά του κ. Αργυρίου είναι αποπροσανατολιστική και πρέπει επί τέλους η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει το πρόβλημα που εμφανίσθηκε προς αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων και από την άλλη ο κ. Αργυρίου πρέπει να απολογηθεί για την ουσία της άρνησης του και της υπηρεσίας του να αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα που έχουν επείγοντα χαρακτήρα για τον πολίτη.

Δυστυχώς για τα αυτονόητα πρέπει να επαναστατήσουμε. Δημοτικό συμβούλιο και υπηρεσίες οφείλουμε να θεμελιώσουμε αγαστή συνεργασία χωρίς υπεκφυγές και προβλήματα χαρακτήρα της προσωπικότητας εκάστου εξ ημών. Προτείνω και επιθυμώ την παραπομπή του κ. Αργυρίου σε ένορκη διοικητική εξέταση για να κατανοήσει επί τέλους ότι ο δημοτικός σύμβουλος είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει τα προβλήματα και να συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του για το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του. Στεγανές δε συμπεριφορές των τεχνικών υπηρεσιών με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο πρέπει να καταργηθούν και η καθαρή εικόνα προβλημάτων και παρεμβάσεων πρέπει να αποκατασταθεί για την πλήρη αποκατάσταση της διαφάνειας και της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου.

Ας ελπίσουμε στην κατανόηση του ζητήματος και της καλής παραγωγικής επίλυσης του συνόλου των προβλημάτων. Το καθήκον μας καλεί να υπηρετήσουμε τους πολίτες του Δήμου μας.
Κι αυτό θα γίνει!»