Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στοίχημα για τις κατασκηνώσεις στο Βίδο, η 1η Ιουλίου

Βίδο
01 Ιουνίου 2022 / 08:45

Στελέχη της Δημοτικής Αρχής έχουν δηλώσει ότι όλα θα είναι έτοιμα την 1η Ιουλίου, παρόλο που υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες, κυρίως σε κτιριακά - κατασκευαστικά θέματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πατημένο «γκάζι» θα χρειαστεί να εργαστούν οι υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, προκειμένου να συνεφέρουν τις ρημαγμένες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στο Βίδο, μετά από τέσσερα χρόνια ερήμωσης.

Οι κατασκηνώσεις λειτούργησαν τελευταία φορά το 2017, λόγω του νέου νομικού πλαισίου που έθετε αυστηρότερες προϋποθέσεις για την αδειοδότησή τους. Ολιγωρίες των δημοτικών αρχών αλλά και η διετία της πανδημίας που ακολούθησε, άφησαν τις παλιές εγκαταστάσεις στο έλεος του χρόνου.

Στελέχη της Δημοτικής Αρχής έχουν δηλώσει ότι όλα θα είναι έτοιμα την 1η Ιουλίου, παρόλο που υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες, κυρίως σε κτιριακά - κατασκευαστικά θέματα. Πεποίθησή τους είναι ότι με καλό συντονισμό από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Μένει να αποδειχθεί.

Ποιες εργασίες μένουν

Όπως αναφέρει στην "Ε" ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Νεράντζης, η περίφραξη έχει γίνει από πέρσι, ενώ μόλις ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις πυρασφάλειας (Πυροσβεστικές Φωλιές, ερμάρια, αναγόμωση) που απαιτούνται για την έγκριση της Πυροσβεστικής και τελικά την αδειοδότηση από την Περιφέρεια. 

Σε επίπεδο υποδομών, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των τουαλετών, οι οποίες βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Μέχρι στιγμής, έχει γίνει η αντικατάσταση της στέγης και απομένουν ηλεκτρολογικές και υδραυλικές επισκευές, καθώς και η αντικατάσταση των ειδών υγιεινής.

Στα μαγειρεία προβλέπεται να αποκατασταθεί η στέγη, όχι όμως και η λειτουργικότητα, οπότε η διατροφή των κατασκηνωτών θα γίνεται με έτοιμα γεύματα (catering). Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος αναφέρει στην "Ε" ότι μέσα στις επόμενες 10 μέρες, η εικόνα των κατασκηνώσεων θα έχει αλλάξει ριζικά.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, η διαδικασία προμήθειας σκηνών και κρεβατιών είναι σε εξέλιξη ενώ η Υπηρεσία Καθημερινότητας θα ολοκληρώσει την προετοιμασία, με καθαρισμούς χόρτων, απομάκρυνση κλαδιών και μικροεπισκευές.  

Παράλληλα με τις επισκευαστικές εργασίες, θα "τρέχουν" οι διαδικασίες προμηθειών και προσλήψεων για τη στελέχωση με βοηθητικό, εκπαιδευτικό και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Σήμερα το καΐκι

Σήμερα εξάλλου, αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρώτα τακτικά δρομολόγια με το δημοτικό πλοιάριο, μετά από τρεις αναβολές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος έπεσε στη θάλασσα μόλις χθες, με την (καθυστερημένη) ολοκλήρωση των ξυλουργικών εργασιών. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τακτοποιούνταν οι τελευταίες εκκρεμότητες με το Λιμεναρχείο και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Με αυτά τα δεδομένα, το καΐκι αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να έχει κάνει το πρώτο του δρομολόγιο. Υπενθυμίζεται ότι φέτος το αντίτιμο θα είναι 3 ευρώ για μετάβαση και επιστροφή, αλλά θα είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών, ΑμΕΑ, ΚΑΠΗ, εθελοντές, κατασκηνωτές και υπαλλήλους του Δήμου σε υπηρεσία. Παράλληλα, η σύμβαση με τον ανάδοχο προβλέπει τη διάθεση εβδομαδιαίων και μηνιαίων καρτών έναντι αντιτίμου οκτώ (8€) και εικοσιπέντε (25€) ευρώ αντίστοιχα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ