Κυριακή 22.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Το νησί της μουσικής χάνει και τον Σχολικό Σύμβουλο Μουσικής

Δημήτρης Μπιάγκης
12 Απριλίου 2022 / 12:25

Οι έδρες των μέχρι τώρα Συμβούλων Μουσικής αλλά και Πληροφορικής μεταφέρονται από τη Κέρκυρα στα Ιωάννινα

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για την Κέρκυρα αποτελεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1624/Β/5-4-22 για την έδρα των 800 Συμβούλων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, καθώς συνεχίζεται η συντονισμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αποδόμηση των υπηρεσιών του νησιού μας» ανακοινώνει ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης.

Ο βουλευτής τονίζει: «Οι έδρες των μέχρι τώρα Συμβούλων Μουσικής αλλά και Πληροφορικής μεταφέρονται από τη Κέρκυρα στα Ιωάννινα σε μια πρωτάκουστη και εξόχως αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική ενέργεια της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως.

Με το τρόπο αυτό, οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων αυτών θα κληθούν να αξιολογηθούν από έναν σχολικό σύμβουλο που θα έχει ως έδρα τα Ιωάννινα και δεν θα έχει καμία γνώση και σχέση με τα εκπαιδευτικά θέματα της Κέρκυρας και τις ιδιαιτερότητες του νησιού, αφού στη καλύτερη περίπτωση θα μπορέσει να επισκεφθεί μόλις μια φορά τα σχολεία της περιοχής, έχοντας στην ευθύνη του τα σχολεία των νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας.   

Το νησί της μουσικής, του πολιτισμού, του Ιονίου Πανεπιστημίου, των δεκαοκτώ (18) φιλαρμονικών και των πολυάριθμων πολιτιστικών & χορωδιακών σωματείων παραμένει ορφανό από Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μουσικής.

Αυτή είναι μια συνειδητή πράξη της Κυβέρνησης που στοχεύει να πλήξει καίρια την ταυτότητα και την καλλιτεχνική οντότητα της Κέρκυρας και δεν μπορεί να περάσει χωρίς την αντίθεση όλων των πολιτιστικών φορέων της περιοχής. Δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια αποδόμησης των υπηρεσιών του νησιού και καλούμε όλους τους φορείς να πάρουν θέση».