Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πένθη. Μπίλης Καστάνιας, το 10 το καλό!

ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ
19 Μαρτίου 2022 / 19:30
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Βασίλης (Μπίλης) Καστάνιας πέθανε ξαφνικά (74) την Παρασκευή 18 Μαρτίου, αφήνοντας φτωχότερη την Κέρκυρα, τον συνδικαλισμό και το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.

Μεγάλωσε στην Πόρτα Ρεμούντα, γιος του Γιώγια με την ομώνυμη ταβέρνα.

Το «10» το καλό της νεοσύστατης ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΟ Κέρκυρα που ιδρύθηκε το 1968 συγκεντρώνοντας παίκτες από τα κερκυραϊκά σωματεία της εποχής.

ΒΙρτουόζος ποδοσφαιριστής ξεχώρισε από την πρώτη φιλική αναμέτρηση της καινούριας τότε ομάδας με τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Κέρκυρας (0-2). Αγωνίστηκε στη Β΄Εθνική, για πρώτη φορά κερκυραϊκή ομάδα, στις αρχές της δεκαετίας του '70.



Στο Εργατικό Κέντρο, ο Βασίλης Καστάνιας (δεξιά με τα μαύρα γυαλιά).

Εργαζόμενος στον ΟΤΕ, συνδικαλιστής. Εκλέχτηκε επί σειρά ετών στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση ακόμα, της κερκυραϊκής Οργάνωσης. 

Συνεπής άνθρωπος, εργατικός, ταλαντούχος, καλός φίλος. Παίρνει μαζί του ένα κομμάτι από τα νιάτα μας. Η Ενημέρωση εκφράζει στους οικείους και τους φίλους του τα συλλυπητήρια της.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.