Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εθελοντική δράση για απομάκρυνση και αξιοποίηση ξύλων από το Βίδο

Βίδο
14 Μαρτίου 2022 / 13:25

Οι εθελοντές που θα συμμετέχουν στην δράση με τα αλυσοπρίονα τους θα μπορούν να τεμαχίζουν τους κορμούς και να παίρνουν τα ξύλα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με στόχους την γνωριμία με τον φυσικό και ιστορικό πλούτο του Βίδο, την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των πολιτών, καθώς και μεταξύ πολιτών και τοπικής αυτοδιοίκησης, την ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας  στον ευπρεπισμό των δημόσιων χώρων και την αξιοποίηση της καύσιμης ύλης προς όφελος των πολιτών, τα γραφεία Βίδο και Εθελοντισμού του Δήμου μας σε συνεργασία με το τμήμα συντήρησης Αστικού Πρασίνου, την Δασική Υπηρεσία Κέρκυρας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας οργανώνουν δράση για απομάκρυνση και αξιοποίηση των πεσμένων και επικίνδυνων κορμών ξύλων από την νησίδα Βίδο.

Στην δράση μπορούν να συμμετέχουν εθελοντές συμπολίτες, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι και φορείς

Οι εθελοντές που θα συμμετέχουν στην δράση με τα αλυσοπρίονα τους θα μπορούν,

- να τεμαχίζουν τους κορμούς που θα τους έχουν υποδειχτεί από τους αρμόδιους,

- να συγκεντρώνουν τους τεμαχισμένους κορμούς σε συγκεκριμένο σημείο αποθήκευσης,

- να τους φορτώσουν και να τους μεταφέρουν με δικό τους όχημα με φερυ – μπωτ που θα ναυλώσει ο Δήμος.

Ο Δήμος θα παρέχει στους εθελοντές συμμετέχοντες:

- μεταφορά από και προς το Βίδο,

- βενζίνη και λάδι για τα πριόνια τους,

- θα εξασφαλίσει την μεταφορά με φερυ -μπωτ των οχημάτων των εθελοντών για την μεταφορά από το Βίδο στην Κέρκυρα.

Η δράση θα ξεκινήσει τέλη Απριλίου και θα κρατήσει έως τον Νοέμβριο του 2022 ή έως ότου ολοκληρωθεί η απομάκρυνση.  Για όσους διαθέτουν δικό τους θαλάσσιο μεταφορικό μέσον, η δράση μπορεί να ξεκινήσει άμεσα και πάντα κατόπιν συνεννόησης.

Οι ημέρες και οι ώρες πραγματοποίησης της δράσης θα είναι σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες με γνώμονα την εξυπηρέτηση όλων.
Ημέρες δυνατότητας επιλογής για συμμετοχή στην δράση :

- Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο από τις 14:30 έως την δύση του ηλίου

- Κυριακή από τις 08:00 έως την δύση του ηλίου

- Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 13:30

Η μεταφορά των οχημάτων με φέρυ – μπώτ θα γίνεται όταν συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός ξύλων και ημέρα Κυριακή ή κατόπιν συνεννόησης κάποια άλλη ημέρα.

Η συμμετοχή στην δράση θα είναι ονομαστική, είτε ο συμμετέχων είναι μεμονωμένος εθελοντής είτε μέλος φορέα, συλλόγου ή ομάδος.

Όλες οι παρεμβάσεις από τους εθελοντές θα γίνονται μετά από υπόδειξη των υπευθύνων της δράσης και οι οποίοι θα είναι παρόντες κατά τις ημέρες και ώρες πραγματοποίησης της δράσης.

Είναι δεδομένο και αυτονόητο ότι για όλες τις παρεμβάσεις, υπάρχουν οι υποδείξεις και όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Κατά την διάρκεια πραγματοποίησης της δράσης, μπορούν να οργανωθούν και παράλληλες δράσεις ευπρεπισμού  και ξενάγησης στο Βίδο.
Στοιχεία επικοινωνίας για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής :
Mail: [email protected]

Τηλέφωνο: 6936691321 Σπύρος Νεράντζης 2661044838 Γιάννης Γραμμένος