Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους Ουκρανούς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας

Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας
11 Μαρτίου 2022 / 15:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας με ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε να ενισχύσει την δράση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,

για τη συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιάννης Κοντός και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΚ Στάθης Παπαδάτος - Αντιπρόεδρος, Κώστας Βουσολίνος και Σπύρος Παπαδόπουλος, συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της ΠΙΝ Μελιτα Ανδριωτη, στο κτήριο της παλιάς Νομαρχίας και παρέδωσαν στην Περιφέρεια ικανή ποσότητα ενδεδειγμένου φαρμακευτικού υλικού, που αποκτήθηκε με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλογου Κερκυρας για το σκοπό αυτό.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας επισημαίνει: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησε νέα δεδομένα στον κόσμο και την Ευρώπη. Καθημερινά χάνονται ζωές και τραυματίζεται κόσμος, σε μεγάλο βαθμό γυναίκες και παιδιά, ενώ παρουσιάζεται ήδη το φαινόμενο μιας πρωτοφανούς προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης. 

Ο ΔΣΚ με ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης, συμβάλει, στο μέτρο που του είναι εφικτό, στην αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών συνεπειών του πολέμου και η σημερινή δράση είναι στο πλαίσιο αυτό. 

Σύντομα ο ΔΣΚ θα προετοιμάσει αντίστοιχη πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα.

Οι εποχές είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες. Ο πόλεμος έχει φέρει μεγάλο ανθρώπινο πόνο και οι συνέπειες αυτές απαιτούν κοινωνική εγρήγορση σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, στο μέτρο που μπορούν να βοηθήσουν, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης».