Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποφάσισε το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ

ΦΟΔΣΑ
10 Μαρτίου 2022 / 11:36

Στους τομείς της έρευνας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος και της εκπαίδευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεργασία με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό ϊδρυμα των Ιονίων Νήσων  στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με βάση τις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, αποφάσισε ο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ΑΕ.   

Ως απότοκο της συνεργασίας αυτής έρχεται μνημόνιο συνεργασίας στους τομείς της έρευνας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος και της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης ολοκληρωμένης στρατηγικής στη διαχείρηση των Στερεών Αποβλήτων. 

Στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ στις 04/03/2022 τα δύο μέρη συνήλθαν σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Διαπιστώθηκε, ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, καθώς συμμετείχαν και τα επτά μέλη Πρόεδρος Ρόδη Κράτσα, Νίκος Μηλιώτης, Κατερίνα Μοθωναίου, Νικήτας Αρετάκης, Θεόφιλος Μιχαλάτος, Χαράλαμπος Καλός, Μερόπη Υδραίου. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ  Βασίλης Αναλυτής και ο νομικός σύμβουλος, δικηγόρος Κέρκυρας Ανδρέας Βέργης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του ΦοΔΣΑ Θεόδωρος Κάρδαρης και η  Ανδριανή Αρβανιτάκη, προϊσταμένη Διοικητικού για την τήρηση των πρακτικών.

Το μνημόνιο συνεργασίας

Οι συμβαλλόμενοι: 1) Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανή του Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, εξουσιοδοτημένο από την Σύγκλητο του Ιονίου Πανεπιστημίου, 2) ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων ΑΕ, εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, συμφώνησαν τα εξής:

ΑΡΘΡΟ 1 Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων ΑΕ ΟΤΑ συνάπτουν σχέσεις ακαδημαϊκής συνεργασίας στους τομείς της έρευνας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος και της εκπαίδευσης, που θα προσδιορίζονται από ένα "Πρόγραμμα Εργασίας".

ΑΡΘΡΟ 2. 1. Συμμετοχή μελών ΔΕΠ α) Συμμετοχή διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου σε επιτροπές, οι οποίες θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο σχετικά με:

- Προτάσεις τρίτων φορέων για συνεργασία στο πλαίσιο συγκριμένων έργων και για τη βέλτιστη διαμόρφωση αυτών.

- Προτάσεις χρηματοδότησης οι οποίες χρήζουν ειδικής αξιολόγησης αναλόγως με το αντικείμενό τους.

2. Κοινές Ερευνητικές δραστηριότητες Συνεργασία για ευρωπαϊκά και εθνικά και ερευνητικά ή και (τοπικά) αναπτυξιακά έργα.

- Ως εταίροι σε προγράμματα που περιλαμβάνουν εξωτερική χρηματοδότηση.

- Ως εταίροι για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση κοινών τοπικών δράσεων

- Μέλη Δ.Ε.Π. και των συμβαλλομένων Ιδρυμάτων μπορούν να συμμετέχουν σε κοινές ερευνητικές δραστηριότητες, τα αποτελέσματα των οποίων θα αξιοποιούνται από κοινού.

3. Λοιπές Δραστηριότητες

Πέραν των ανωτέρω, η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών περιλαμβάνει:

- Συνεργασία στο πλαίσιο δράσεων περιβαλλοντικής, εκπαίδευσης, επικοινωνίας και πληροφόρησης για τον σχεδιασμό ή/και τη διοργάνωση ή/και την πραγματοποίησή τους

- Συνεργασία στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης και πτυχιακής εργασίας των φοιτητών του τμήματος Περιβάλλοντος

- Ανταλλαγή τεχνογνωσίας,

- Διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και λοιπών εκδηλώσεων

4. Πρόγραμμα Εργασίας

Για την εκπλήρωση των παραπάνω, θα καταρτίζεται και θα υπογράφεται ανάμεσα στα συμβαλλόμενα μέρη ετήσιο "Πρόγραμμα Εργασίας" που θα αναφέρει λεπτομερώς όλες τις προβλεπόμενες δραστηριότητες και θα αποτελεί Παράρτημα της τριμερούς Συμφωνίας Συνεργασίας.

ΑΡΘΡΟ 3 Τα έξοδα μετακίνησης, διανυκτέρευσης και η ημερήσια αποζημίωση αναλαμβάνονται από το εκάστοτε φορέα αποστολής εκτός και εάν προβλέπεται διαφορετικά με ειδική συμφωνία (Ειδικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας).

ΑΡΘΡΟ 4 Η Συμφωνία αυτή θα ισχύσει για τρία ( 3) χρόνια, με έναρξη την ημερομηνία υπογραφής της.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ