Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει την «αγκαλιά» του το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τους 29 Ρώσους και Ουκρανούς φοιτητές του (video)

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
08 Μαρτίου 2022 / 16:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου από την Ουκρανία και τη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ενώπιόν τους,

ο Πρύτανης Ανδρέας Φλώρος σε συνάντηση που είχε μαζί τους νωρίς το μεσημέρι. Την σημαντική αυτή πρωτοβουλία του ιδρύματος στηρίζουν ενεργά τόσο η Ένωση Ξενοδόχων όσο και το Επιμελητήριο Κέρκυρας αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με τρόπο ουσιαστικό στους 29 συνολικά φοιτητές του Πανεπιστημίου από τις δυο αυτές χώρες.

Όπως τόνισε ο κ.Φλώρος, το Πανεπιστήμιο θα εξασφαλίσει τη δωρεάν διαμονή και τη σίτισή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων μηνών για όσο αυτό καταστεί αναγκαίο ακόμη και όταν το ίδρυμα θα είναι κλειστό.



Παράλληλα έχουν τεθεί ήδη στη διάθεσή τους οι αρμόδιες δομές του ακαδημαϊκού ιδρύματος για την ψυχολογική υποστήριξή τους. «Στόχος είναι να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους και να υποστηρίξουμε με τον βέλτιστο τρόπο τις σπουδές του.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει πάρει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν μπορεί όμως μόνο του και γι’ αυτό ζητήσαμε την συνδρομή ετέρων, όπως είναι το Επιμελητήριο της Κέρκυρας και η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και αντίστοιχοι φορείς απ’ όλα τα νησιά όπου έχουμε έδρα. Έχουμε βρει θετική ανταπόκριση», ανέφερε ο κ.Φλώρος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης αναφέρθηκε στη δυνατότητα της άμεσης εργασιακής απασχόλησης για όσους φοιτητές το επιθυμούν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές ανάγκες τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα, καθώς ορίστηκε το πλαίσιο βοήθειας προς τους φοιτητές. «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά αυτά και γι’ αυτό το σκοπό είμαστε εδώ», ανέφερε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο φοιτούν σήμερα 29 συνολικά φοιτητές από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Εξ αυτών στην Κέρκυρα σπουδάζουν 10 Ουκρανοί και 12 Ρώσοι φοιτητές, άλλοι τρεις Ρώσοι στη Λευκάδα, τρεις στην Κεφαλονιά και ένας στη Ζάκυνθο.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ