Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πέταξε» πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης στην Κέρκυρα

Βενζίνη
08 Μαρτίου 2022 / 13:47

Καθημερινές ανατιμήσεις στα καύσιμα βλέπουν οι πρατηριούχοι

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ράλι» ανόδου σημειώνεται στις τιμές των υγρών καύσιμων και στην Κέρκυρα προσθέτοντας ακόμη ένα βαρύ φορτίο στα ήδη εξαντλημένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που υποφέρουν από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις όλων σχεδόν των προϊόντων.

Στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Κέρκυρας η τιμή της αμόλυβδης μέσα σε λίγα 24ωρα «πέταξε» πάνω από τα δυο ευρώ και διατίθεται σήμερα προς 2,04-2,07 ευρώ το λίτρο από 1,94 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ομοίως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται στα 1,53 – 1.54 ευρώ το λίτρο από 1,36 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης ξεπέρασε τα 1,83 ευρώ ανά λίτρο από 1.64 ευρώ. Απαγορευμένο είδος Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις πρατηριούχων οι τιμές στα υγρά καύσιμα αναμένεται να έχουν καθημερινά ανατιμήσεις μετατρέποντάς τους σε απαγορευμένο είδος για τους πιο πολλούς.

Οι τιμές μάλιστα των παραπάνω καυσίμων αναμένεται να αλλάξουν αύριο προς τα πάνω με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες των καταναλωτών. Ήδη πάντως η κατανάλωση έχει μειωθεί δραστικά και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων δεν γεμίζουν παραπάνω από 15 - 20 ευρώ, ώστε να εξυπηρετούνται οι άμεσες μόνο ανάγκες.

Αντίστοιχη η εικόνα και στο πετρέλαιο θέρμανσης με τους καταναλωτές να περιορίζονται σε παραγγελίες μόλις των 150 λίτρων ξοδεύοντας 235-240 ευρώ το πολύ για να ζεσταθούν.

Πρωτόγνωρο

«Οι αυξήσεις οφείλονται στις μεγάλες ανατιμήσεις των καυσίμων. Τα προηγούμενα αποθέματα έχουν εξαντληθεί και σπάνιο είναι πλέον να μπορεί να βρει κανείς αμόλυβδη βενζίνη στην Κέρκυρα κάτω από 2 ευρώ. Ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, ενώ παράλληλα και η αγορά των καυσίμων από τους πρατηριούχους γίνεται με φειδώ», αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Κέρκυρας Αντώνης Σάκκος διευκρινίζοντας ότι οι τιμές των καυσίμων στην Κέρκυρα όπως και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα επιβαρύνονται και από το κόστος των μεταφορικών.

Σύμφωνα πάντως με έμπειρους πρατηριούχους το ράλι των τιμών που παρατηρείται στα καύσιμα είναι κάτι το πρωτόγνωρο ακόμη και για εκείνους καθώς δεν έχουν βιώσει στο παρελθόν αντίστοιχό του.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ