Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμφώνησαν ν΄ ανοίξουν δρόμους για να φύγουν οι άμαχοι

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
03 Μαρτίου 2022 / 20:36

Τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων ώστε να φεύγουν οι άμαχοι από τα μέτωπα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, συμφώνησαν οι δυο αντιπροσωπείες, Ουκρανών και Ρώσων το βράδυ της Πέμπτης.

BELOVEZHSKAYA PUSCHA /Λευκορωσία/, 3 Μαρτίου. /TASS/. Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων «στο εγγύς μέλλον», λέει ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι και μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας.
 
«Οι πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την κοινή δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την εκκένωση αμάχων και για την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων σε τοποθεσίες των πιο σκληρών εχθροπραξιών με πιθανή προσωρινή κατάπαυση του πυρός στις περιοχές εκκένωσης», είπε ο Ποντόλιακ.

KYIV INDEPENDENT. Η Ουκρανία δεν έχει επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον προεδρικό σύμβουλο της Ουκρανίας Mykhailo Podolyak, η Ουκρανία είναι δυσαρεστημένη με το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε να δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Ωστόσο, οι πλευρές θα συναντηθούν για τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων «πιθανότατα το προσεχές διάστημα».