Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπεσε νέα άσφαλτος από τον Πέλεκα έως την διασταύρωση Σιναράδων (video)

Ασφαλτόστρωση
03 Μαρτίου 2022 / 15:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα πρώτα ασφαλτικά έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Μέσης Κέρκυρας, έργο που συμβασιοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης εντός και εκτός του οικισμού του Πέλεκα, οι οποίες εκτείνονται έως την διασταύρωση των Σιναράδων και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να τελειώσουν σύντομα. 

Τις  εργασίες επέβλεψαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, ο Αντιπεριφεειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Νίκος Μουζακίτης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλ.Μαρτίνης.



Οι ασφαλτοστρώσεις που έγιναν αφορούν σε μεγάλα τμήματα  του οδοστρώματος, ενώ όπως τόνισε στην «Ε» ο κ.Ορφανουδάκης τα έργα αυτά για την οδοποίια θα αλλάξουν ριζικά την όψη του οδικού δικτύου της Κέρκυρας.

Η εργολαβία

Υπενθυμίζεται ότι η εργολαβία του έργου για τη Μέση Κέρκυρα (Βελτίωση Ε. Οδού Τζάβρου Παλαιοκαστρίτσας – Συνδετήριων επαρχιακών οδών και Μέσης Κέρκυρας 4.577.400 ευρώ) που περιλαμβάνει τόσο τεχνικά όσα και ασφαλτικά έργα ξεκίνησε να εκτελείται την προηγούμενη εβδομάδα με την κατασκευή πεζοδρομίου στην περιοχή του Αϊ Γιάννη.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ