Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε επιτέλους η εργολαβία για την Μέση Κέρκυρα

ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ
25 Φεβρουαρίου 2022 / 10:41

Σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή πεζοδρομίου στον Αϊ Γιάννη από τη στάση του αστικού μέχρι το ΚΤΕΟ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε επιτέλους χθες η πολυαναμενόμενη εργολαβία για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Μέσης Κέρκυρας, έργο που συμβασιοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η εργολαβία ξεκίνησε με την κατασκευή πεζοδρομίου στην περιοχή του Αϊ Γιάννη, έργο το οποίο ανέμενε η σχολική κοινότητα της περιοχής, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των μαθητών του Γυμνασίου, καθώς πρόκειται για έναν δρόμο με πολύ κίνηση και μεγάλες ταχύτητες.
 
Το πεζοδρόμιο κατασκευάζεται από τη στάση του αστικού ΚΤΕΛ έως το ΚΤΕΟ. Το σημείο επισκέφθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, όπου έκανε επίβλεψη των εργασιών. «Ξεκίνησε χθες η εργολαβία της Μέσης Κέρκυρας. Η προσπάθεια καθημερινή για την ανακούφιση της καθημερινότητας του πολίτη», επισημαίνει ο κ. Ζορμπάς.
 


Η εργολαβία του έργου Μέση Κέρκυρα (Βελτίωση Ε. Οδού Τζάβρου Παλαιοκαστρίτσας – Συνδετήριων επαρχιακών οδών και Μέσης Κέρκυρας 4.577.400 ευρώ) περιλαμβάνει τόσο τεχνικά όσα και ασφαλτικά έργα. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη το έργο της κατασκευής πεζσοδρομίου στον Αϊ Γιάννη, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσουν και τα ασφαλτικά έργα, προκειμένου να βελτιωθεί η κακή εικόνα του οδικού δικτύου.
 
Βόρεια Κέρκυρα
Εξάλλου, όπως τόνισε στην «Ε» ο κ.Ορφανουδάκης την Τρίτη 1 Μαρτίου αναμένεται να συμβασιοποιηθεί ακόμη ένα μεγάλο οδικό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας και συγκεκριμένα – το έργο για την «Βελτίωση βασικού οδικού δικτύου Βόρειας Κέρκυρας», π/υ 3.837.850 ευρώ. Η ειδική εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Βελονάδων στις 11 π.μ.από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.
 
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ