Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τροφές για τα αδέσποτα από μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας

Aδέσποτα
23 Φεβρουαρίου 2022 / 17:11

Παράδειγμα προς μίμηση οι λιλιπούτειοι μαθητές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το καλό παράδειγμα δίνουν οι λιλιπούτειοι μαθητές του 6ου νηπιαγωγείου Κέρκυρας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα «Οι φίλοι μας τα ζώα» από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, οι μικροί μαθητές σκέφτηκαν με μια τρυφερή κίνηση να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συγκεντρώνοντας ζωοτροφές για τα τετράποδα. Οι τροφές για τα γατάκια και τα σκυλάκια που δεν έχουν σπίτι και φαγητό συλλέχθηκαν με την βοήθεια των γονέων τους με σκοπό να τις προσφέρουν τις επόμενες ημέρες στους περιπλανώμενους φίλους τους!

Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να συγκεντρώσουν κονσέρβες και σακούλες με κροκέτες, γιατί όπως δήλωσαν, «τα σκυλάκια και τα γατάκια που δεν έχουν σπίτι και φαγητό έχουν κι αυτά ψυχούλα και στεναχωριούνται όταν δεν τα νοιάζεται κανείς…».

«Μακάρι όλοι να σκεφτόμαστε τόσο απλά και να προσφέρουμε τριγύρω την αγάπη μας τόσο απλόχερα, όσο τα παιδιά», αναφέρει η νηπιαγωγός του σχολείου Μαργαρίτα Ζερβού Ψάιλα.

Αφίσα
Το έναυσμα που δόθηκε μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων με τίτλο «Οι φίλοι μας τα ζώα», αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε οι λιλιπούτειοι μαθητές να αποκτήσουν ρόλο ενεργού πολίτη συνδέοντας την σχολική διαδικασία με ένα κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι η φροντίδα και η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα αλλά και για εκείνα που είναι υπό εξαφάνιση. 



Αυτό εξάλλου αποτυπώθηκε και στην αφίσα που δημιούργησαν χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από το διαδίκτυο, από περιοδικά ποικίλης ύλης αλλά και από δικές τους ζωγραφιές μεταφέροντας τη φωνή των ζώων υπό εξαφάνιση. «Να μας δίνετε νερό και φαγητό», «μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος, γιατί θα πεθάνουμε», «μην παίρνετε τη γούνα και τα κέρατά μας..», «μη μας διώχνετε από το δάσος και από τη θάλασσα» είναι μερικές από τις σκέψεις των παιδιών που αποτυπώθηκαν στην αφίσα.

Όπως εξηγεί η διευθύντρια του σχολείου Διονυσία Προβατά, τα παιδιά μεταφέρουν τη φωνή των ζώων υπό εξαφάνιση, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει ο κόσμος πως το κάθε πλάσμα έχει τη θέση του στη φύση, αξίζει σεβασμό και πως «όλοι μαζί μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά και ποιοτικά επειδή είμαστε μια «αλυσίδα», ένα «πλέγμα» που αν «σπάσει» οι καταστροφικές συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες… Το χρωστάμε στη φύση, το χρωστάμε σε εμάς, το χρωστάμε στα παιδιά μας, αλλά και στις επόμενες γενιές που θα ακολουθήσουν!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τους γύρω τους καθώς τις εορτές των Χριστουγέννων ετοίμασαν ένα μικρό πακέτο με ζεστές βαμβακερές κάλτσες για τους ανθρώπους του Δημοτικού Γηροκομείου Κέρκυρας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ