Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα επιχείρηση διάσωσης εκβρασμένου ζιφιού στην Κέρκυρα (video)

Ζιφιός
21 Φεβρουαρίου 2022 / 11:11

Τι αναφέρει στην "Ε" η κτηνίατρος που εξετάζει το κήτος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα περίπτωση θαλάσσιου κήτους που εκβράζεται στην παραλία, παρατηρήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή του Αη Γόρδη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, το ζώο έγινε αντιληπτό νωρίς σήμερα το πρωί, από τον ίδιο άνθρωπο που είχε βρει ο κήτος που ξεβράστηκε χθες. Το θαλάσσιο θηλαστικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντοπίστηκε γύρω στα 500 μέτρα μακριά από το σημείο του χθεσινού εκβρασμού και βρίσκεται στο σημείο που ο κεντρικός δρόμος φτάνει στην παραλία.

Πληροφορίες από τους εθελοντές διασώστες κάνουν λόγο για νέο κήτος μεγαλύτερου μεγέθους και με διαφορετικά πτερύγια χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από αυτό που ξεβράστηκε χθες.

Σύμφωνα με την κτηνίατρο του οργανισμού προστασίας θαλάσσιων θηλαστικών “Αρίων” Αναστασία Κορωνάκη, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για νέα, τρίτη περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (Κυριακή) εκβράστηκαν δύο κήτη την ίδια περίπου ώρα, σε διαφορετικές παραλίες, στον Αη Γόρδη και στον Αρίλλα. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, διασώθηκαν με επιτυχία και επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση το φαινόμενο είναι πολύ ανησυχητικό και τα αίτια του μαζικού εκβρασμού μένει να εκτιμηθούν από τους ειδικούς.

Αυτή την στιγμή (ώρα 11:00) στην περιοχή βρίσκεται ομάδα εθελοντών και όπως ενημερωθήκαμε από το λιμενικό τμήμα Παλαιοκαστριτών, κλιμάκιο μεταβαίνει αυτή την στιγμή στο σημείο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ