Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρχίζει η καταμέτρηση - Μικρά παιδιά ανάμεσα στους ναυαγούς ( video - pics)

OLYMPIA
18 Φεβρουαρίου 2022 / 10:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τέντα, που συμπληρώνει τον λιμενικό σταθμό συγκεντρώνονται οι ναυαγοί του Olympia. Εκεί θα γίνει και η καταμέτρηση επιβατών και μελών του πληρώματος. Ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Ασθενοφόρα παραλαμβάνουν από τον προβλήτα του ΟΛΚΕ όσους έχουν ανάγκη πρώτων βοηθειών. Ήδη (ώρα 11:00) έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο τρεις επιβάτες ενώ αναμένεται να μεταφερθεί και ένα ένα μωρό για προληπτικούς λόγους. 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στον χώρο υποδοχής, όπου διενεργεί rapid test στους επιβάτες. Εάν βρεθούν θετικοί θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και καταλύματα.  










Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ένας εκ των διασωθέντων ανέφερε πως η φωτιά έγινε αντιληπτή στις 2:30. Άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για την άμεση προσπάθεια των μελών του πληρώματος, ανεπιτυχώς να την περιορίσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εγκατάλειψη πλοίου δόθηκε αμέσως μετά. 
Παραπλέον, ήταν συμπτωματικά, ιταλικό σκάφος της Frontex, που ελλιμενιζόταν τις προηγούμενες μέρες στην Κέρκυρα και συνέδραμε αμέσως στην επιχείρηση.



Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας συνομιλεί στο λιμάνι της Κέρκυρας με διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, περιμένοντας τους πρώτους ναυαγούς να φτάσουν.

Στα ανοικτά παραμένουν (11:00) τα πυροσβεστικά μέσα από τα κερκυραϊκά φέρι, που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.