Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επί τάπητος τα προβλήματα της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ Β.Ιονίου

ΚΚΕ
16 Φεβρουαρίου 2022 / 14:35

Απαραίτητη η ενίσχυση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας με περιπολικό σκάφος ανοικτής θάλασσας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/2/2022 συνάντηση αντιπροσωπείας της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με αντιπροσωπείατης Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βόρειου Ιονίου στα Γραφεία της Ένωσης στην Κέρκυρα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούνταν από τους Θ. Γουλή (μέλους του Τμήματος της ΚΕ για τις ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας) και τον Σ. Σαμοϊλη (μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ). Στην αντιπροσωπεία της Ένωσης Προσωπικού του Λ.Σ. Β. Ιονίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Μπατσομύτης Ευθύμιος και ο ΓΓ Κοτζιάλης Σπύρος ενώ στην συνάντηση παραβρέθηκαν και άλλα μέλη της Ένωσης.

Οι εκπρόσωποι των Λιμενικών ενημέρωσαν για το Π.Δ. 11/21 που προβλέπει μεταθέσεις του 1/3 της δύναμης του Λ.Σ. με την πλειοψηφία των μεταθέσεων να είναι άσκοπες γιατί δεν λύνουν προβλήματα στα νησιά του Αιγαίου και δημιουργούνται προβλήματα στις ζωές των λιμενικών και των οικογενειών τους.

Τόνισαν ότι υπάρχει πρόβλημα στην επάρκεια του προσωπικού γιατί υπάρχουν τουλάχιστον 15 αποσπάσεις σε άλλα νησιά του Ιονίου και σε νησιά του Αιγαίου.

Υπογράμμισαν ότι θίγονται άμεσα οι υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος και οι οικογενειές τους από το κύμα ακρίβειας και τις περικοπές των μισθών τους.
Πρότειναν τη δημιουργία λιμενικού σταθμού στη Βόρεια Κέρκυρα που είναι μια περιοχή με μεγάλη κίνηση τουριστικών σκαφών και ιδιαίτερες ανάγκες λόγωτης αστυνομευσης της παραμεθορίου.

Θεωρούν απαραίτητη την ενίσχυση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας με περιπολικό σκάφος ανοικτής θάλασσας.

Ενημέρωσαν ότι το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που έχει εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών λειτουργεί και ήδη έχει κάνει αρκετές διακομιδές, αλλά υπάρχει πρόβλημα με την στελέχωση του με διασώστες του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες επιβαρύνονται με την επάνδρωση και του συγκεκριμένου πλωτού. Ταυτόχρονα η αξιοποίησή του και για περιπολίες δείχνει ότι το Υπουργείο δεν έχει σκοπό να ανανεώσει τον πεπαλαιομένο στόλο της περιοχής. Παραμένει άλυτο το πρόβλημα της μη συμπερίληψης των λιμενικών αρχών της περιοχής του Βορείου Ιονίου στις παραμεθόριες περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται για το μισθό, τις υπερωρίες και το ωράριο των λιμενικών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε για το κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ που απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για την αναγκαιότητα ανάπτυξης σε αγωνιστική κατεύθυνση του μαζικού κινήματος.

Ενημέρωσε τους εκπροσώπους των λιμενικών της περιοχής για τις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την ανάδειξή τους και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τέλος εξέφρασε την υποστήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των Λιμενικών.