Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτσι θα είναι το Άλσος της Γαρίτσας - Ανεμομύλου μετά την ανάπλαση (photos)

Άλσος Γαρίτσας
09 Φεβρουαρίου 2022 / 13:51

Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει η εργολαβία - Ενδεικτικές "μακέτες" από την τελική μορφή μετά την ανάπλαση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εν μέσω αντιδράσεων από κατοίκους, που αφορούν ειδικά την κατασκευή πίστας σκέιτμπορντ, ξεκινά η εργολαβία της Ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας - Ανεμομύλου, με προθεσμία εκτέλεσης 15 μηνών, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις.


   Πίστα skateboard


  Χώρος εκδηλώσεων

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε σειρά ενεργειών αρχίζοντας από την θέση όπου βρίσκεται το μνημείο «Κολώνα Ντάγκλας» έως την περιοχή του «Ναυτίλου» και παρεμβάλλεται κατά μήκος του κόλπου της Γαρίτσας και των ομώνυμων γειτονιών Γαρίτσας και Ανεμόμυλου. Ειδικότερα:
 
Άλσος Γαρίτσας
           
   Χώρος εκδηλώσεων - Κάτοψη

Προβλέπεται να υλοποιηθεί σημειακή τροποποίηση της εσωτερικής διαδρομής πεζοδρόμου άλσους Γαρίτσας.  Επίσης, οργάνωση πλατώματος ανάπαυσης και παιχνιδιών από την εσωτερική πλευρά της υφιστάμενης γεφυρούλας, εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης παιδικής χαράς, κατασκευή νέας πίστας σκειτ, βελτίωση υπάρχοντος γηπέδου καλαθοσφαίρισης, τοποθέτηση έξι οργάνων γυμναστικής ενηλίκων, εργασίες επισκευής και ανακατασκευής του κτιρίου των τουαλετών, αντικατάσταση των σιδερένιων πάγκων με νέους, πλήρης αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και του δικτύου, τοποθέτηση νέων κάδων απορριμάτων, ανακατασκευή της πλακόστρωσης στο παραλιακό πεζοδρόμιο της Γαρίτσας, αναβάθμιση χώρων πρασίνου, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και τοποθέτηση παγκακιών στο χώρο με τον χλοοτάπητα νότια της πίστας Σκέιτ.

Άλσος Ανεμομύλου
           
Προβλέπεται να υλοποιηθεί σημειακή τροποποίηση εσωτερικής διαδρομής πεζοδρόμου άλσους Ανεμομύλου, εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης παιδικής χαράς, κατασκευή νέων καθιστικών, πλήρης αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σύμφωνα με την μελέτη Η/Μ και αντικατάσταση των κάδων απορριμάτων.
           
Επίσης, προβλέπεται κατασκευή γηπέδων του παιχνιδιού Bocce, τοποθέτηση δύο τραπεζιών για επιτραπέζια αντισφαίριση-Πιγκ-Πογκ, διαμόρφωση χώρου εκδηλώσεων για προβολές/ διαλέξεις κλπ με κατασκευή τριών κερκίδων χαμηλού ύψους, τοποθέτηση έξι οργάνων γυμναστικής ενηλίκων, εργασίες επισκευής και ανακατασκευής του κτιρίου των τουαλετών, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και εργασίες πρασίνου.