Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στοχευμένη και φέτος η προβολή των Παξών στη Philoxenia Θεσσαλονίκης

32η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia
22 Nov 2016 / 10:41

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στην 32η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia, την κορυφαία τουριστική έκθεση της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 18 - 20 Νοεμβρίου,

συμμετείχαν οι Παξοί. Τα επτά νησάκια των Παξών προβλήθηκαν ως συστάδα νησιών στο Β. Ιόνιο ως τόπος ειδυλλιακός, ερωτικός, αλλά και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με ιδιαίτερη έμφαση στα γραφικά λιμανάκια, τις ονειρικές παραλίες, στις θαλάσσιες σπηλιές και τη ζεστή φιλοξενία, το καλό φαγητό, ενώ παράλληλα υπογραμμίστηκε η εύκολη πρόσβαση μέσω της Εγνατίας οδού στο νησί.
 
Η προβολή στα ΜΜΕ
 
Σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς της πόλης της Θεσσαλονίκης δόθηκαν τηλεφωνικές αλλά και ζωντανές συνεντεύξεις από τον πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Τουρισμού  Παξών κ. Γιώργο Λύχνο για την προώθηση των Παξών, ως μοναδικό προορισμό υπογραμμίζοντας  τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους, ως τουριστικού προορισμού.
 
Η κίνηση στην έκθεση
 
Η συνολική επισκεψιμότητα  αυξήθηκε κατά 46% έναντι της περσινής διοργάνωσης, με πάνω από 20.000 άτομα , ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν κατά 70% περισσότεροι, κάτι που έφερε την απόλυτη ικανοποίηση. Συγκερκιμένα, πέρασαν συνολικά 621 εκθέτες και 383 hosted buyers από 34 χώρες δείχνοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των  βαλκανικών τουριστικών πρακτορείων για το νησί των Παξών.
 
Στο πλαίσιο του παράλληλου Συνεδρίου «Re Branding Προορισμών», όπως και της ημερίδας με τίτλο «Καινοτόμες Προσεγγίσεις στη Διοίκηση Τουρισμού & Φιλοξενίας: Από τη Θεωρία στην Πράξη», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, υπήρξε επαφή με εμπειρογνώμονες και καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη, για τη σημασία δημιουργίας μιας διακριτής ταυτότητας του προορισμού με επαγγελματικό τρόπο και όχι αυθαίρετα, ώστε να υπάεξει στοχευμένη επικοινωνία και προσέλκυση του κοινού, της προώθησης των Παξών.
 
Στο περίπτερο της ΠΙΝ μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η Αντιπεριφεριαρχής Νικολέτα Πανδή, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Καββαδίας και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου κ.  Αντώνης Νικολουδάκης.