Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φρένο» στην άναρχη στάθμευση στην πόλη της Κέρκυρας

Κολωνάκια
04 Φεβρουαρίου 2022 / 10:38

Τοποθετούνται κολωνάκια από ενισχυμένο πλαστικό σε σημεία που εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης και λεωφορείων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κολωνάκια στα «πολύπαθα» σημεία του κέντρου της πόλης έχει ξεκινήσει να τοποθετεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, προκειμένου να αποφεύγονται στο εξής τα περιστατικά ακινητοποίησης της κυκλοφορίας από παράνομα σταθμευμένα οχήματα. 

«Τα κολωνάκια είναι κατασκευασμένα από σκληρό πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα και φέρουν ανακλαστήρες. Δεν είναι τα απλά πλαστικά που μπορεί να πατήσει ένα αυτοκίνητο, θα προκαλέσει ζημιά στο όχημα» λέει στην "Ε" ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος. «Είναι μια προσπάθεια να μπει μια τάξη στην κυκλοφορία των οχημάτων, έστω και προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί και να υλοποιηθεί το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) που βρίσκεται σε εξέλιξη» 



«Σε συνεργασια με την Τροχαία, εχουμε εντοπίσει τα σημεία που δημιουργείται συχνά πρόβλημα από την παράνομη στάθμευση, με σημαντικότερο τη διέλευση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης - ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων. Επίσης σε σημεία όπως η Σταματίου Δεσύλλα και η Δονάτου Δημουλίτσα, παρουσιάζονται συχνά προβλήματα με τη διέλευση των λεωφορείων με αποτέλεσμα να ακινητοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων για πολλή ώρα, από αυτοκίνητα αντικανονικά παρκαρισμένα» αναφέρει ο ίδιος. 

Η αρχή έγινε από την οδό Στεφάνου Παδοβά, που οριοθετήθηκε σε σημεία στενά ή έξω από τις εισόδους σπιτιών που στην κυριολεξία έκλειναν τη δίοδο των δημοτών από και προς τις οικείες τους. 

Συνεχίστηκε στην οδό Σταματίου Δεσύλλα, σε σημεία που συνήθως εμποδίζουν τη στροφή των αστικών λεωφορίων και των πυροσβεστικών οχημάτων.  Θα ακολουθήσουν η Δονάτου Δημουλίτσα (προς Παλιό Ψυχιατρείο) και η Σχολεμβούργου, στην περιοχή του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου, δρόμος που έχει πρόσφατα ασφαλτοστρωθεί αλλά η άναρχη κυκλοφορία και στάθμευση προκαλεί ζημιές, τόσο στο οδόστρωμα όσο και στα παγκάκια και είναι επικίνδυνος για την κυκλοφορία των μαθητών.

«Σε συνεργασία με την Τροχαία, θα επιτηρούμε στενά τα σημεία και θα πρέπει να  είμαστε αυστηροί στην τήρηση της απαγόρευσης στάθμευσης» συμπλήρωσε ο κ. Καλόγερος. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ