Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Κέρκυρας στην τουριστική έκθεση της Θεσσαλονίκης

Philoxenia
21 Nov 2016 / 14:58

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο Δήμος της Κέρκυρας συμμετείχε στην 32η Διεθνή Τουριστική έκθεση «Philoxenia», με επικεφαλής της αντιπροσωπείας το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο.

Το Δήμαρχο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Προγραμματισμού - Ανάπτυξης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης   Βασίλης Καββαδίας.   Η έκθεση   πραγματοποιήθηκε από τις  18  έως τις  20 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τη σημαντική έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού Hotelier.
Η  φετινή Philoxenia  περιελάμβανε  - στην κατεύθυνση αναβάθμισης του επαγγελματικού της χαρακτήρα-   διεύρυνση του προγράμματος «Philoxenia  hosted buyers”, στο πλαίσιο του οποίου φιλοξενήθηκαν πάνω από 120 καταξιωμένοι επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό, με προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εκθέτες.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  πραγματοποίησαν συναντήσεις με μεγάλους tour operators και αντιπροσωπευτικούς παράγοντες του κλάδου, με στόχο την προώθηση της Κέρκυρας σε αγορές - στόχους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης , οι οποίες - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραπάνω - παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.


Οι επαφές με τους επιχειρηματίες

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι  οι προγραμματισμένες  συναντήσεις αφορούσαν μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς όπως το «Mouzenidis Group», το «Argus Tours», που   διακινεί μεγάλο ποσοστό εξερχόμενου τουρισμού από τη Σερβία, το «Fiboula Tours»,  το «Belvi Tours» , το «Kon tiki» καθώς και το «Ζorpidis Travel Services» το οποίο προωθεί, μεταξύ άλλων,  προγράμματα μαθητικών εκδρομών. 
Στο πλαίσιο των επαφών τους,  ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος συναντήθηκαν  με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ  Ανδρέα Ανδρεάδη που τους ενημέρωσε  για τις τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς,   ενώ συζήτησαν για σημαντικές επενδύσεις που πρόκειται  να πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα. Προγραμματισμένες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τον Πρόεδρο του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου  Χρήστο Καζαντζή καθώς και τον Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων  Θεόφιλο Ιωαννίδη, όπου και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας καθώς και ανάπτυξης συνεργειών με στόχο την περαιτέρω προώθηση της Κέρκυρας στις συγκεκριμένες αγορές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος και ο  Αντιδήμαρχος   παραχώρησαν συνεντεύξεις τύπου σε  δημοσιογραφικά δίκτυα της Βορείου Ελλάδας   και παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με ιδιαίτερη αναφορά στο κερκυραϊκό Πάσχα και στη διαχρονική προτίμηση που επιδεικνύει η αγορά  της Βορείου Ελλάδας για την Κέρκυρα ως τουριστικό προορισμό.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ι.Ν.

Tην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε o Aντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Σπύρος Γαλιατσάτος,  που είχε και την εποπτεία του περιπτέρου,  ενώ με την παρουσία τους στήριξαν τη συμμετοχή μας στην έκθεση «Philoxenia», η Αντιπεριφερειάρχης     της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας  Νικολέτα Πανδή και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παξών   Γιώργος Λύχνος, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργάνωσε  διαγωνισμό με τίτλο «Το φιλί των Παξών», τον οποίο υποστήριξαν και Κερκυραίοι ξενοδόχοι με την προσφορά τετραήμερης διαμονής στην Κέρκυρα για τους νικητές.
Τoν   Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος  Βασίλης Καλούδης και το Μέλος του Δ.Σ.    Δημήτρης Μούτσος,  ενώ τη συμμετοχή της Κέρκυρας στήριξαν με την παρουσία τους και κερκυραίοι επιχειρηματίες.
Την αντιπροσωπεία της Κέρκυρας συμπλήρωσαν υπηρεσιακοί  παράγοντες που   στελέχωσαν το stand της Κέρκυρας  στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.