Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Π.Σ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την γέφυρα του Ποταμού

ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΤΑΜΟΥ
29 Ιανουαρίου 2022 / 13:47

Τα μέτρα προτάθηκαν, λόγω των προβλημάτων στατικής επάρκειας της γέφυρας και των εργασιών που θα πρέπει να γίνουν για την αποκατάστασή της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της επαρχιακής οδού υπ΄αρ.14 στην Γέφυρα του Ποταμού.

Το θέμα συζητήθηκε ύστερα απο εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μ.Ορφανουδάκη, ενώ η "Ε" φιλοξένησε αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της στις 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν θα τοποθετηθούν μόνιμα εμπόδια (μπάρες) επί της γέφυρας, ώστε να αποτραπεί η διέλευση των οχημάτων και η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από την παραποτάμιο οδό (από Σολάρι), από την οδό Σπύρου Περουλάκη (από εθνική οδό Παλαιοκαστρίτσας), από τον Ασύρματο Ποταμού καθώς και από το δημοτικό οδικό δίκτυο της περιοχής.

Τα μέτρα προτάθηκαν, λόγω των προβλημάτων στατικής επάρκειας της γέφυρας και των εργασιών που θα πρέπει να γίνουν για την αποκατάστασή της. 

Ωστόσο τον τελικό λόγο για την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα χορηγήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ