Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεάν rapid test για τους μαθητές των σχολείων της Β.Κέρκυρας

RAPID TEST
29 Ιανουαρίου 2022 / 10:21

Τα δωρεάν rapid test, εφόσον κριθεί ότι πρέπει να γίνουν θα διενεργούνται στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την δυνατότητα διενέργειας δωρεάν rapid test για τους μαθητές των σχολείων της Βόρειας Κέρκυρας ενημερώνει με επιστολή του προς τους διευθυντές των διδακτηρίων η δημοτική αρχή. Ειδικότερα η επιστολή που συνυπογράφεται από  τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Θεοφάνη Σκέμπρη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτη Παπαδάτο αναφέρει:
 
«Αξιότιμοι,
Ως Δήμος Βόρειας Κέρκυρας στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας, που ήδη σηκώνει αρκετά βάρη και δοκιμάζεται σήμερα όχι μόνο υγειονομικά και ψυχολογικά άλλα & οικονομικά, ώστε να μη προστεθεί ακόμα ένα βάρος με τα RAPID TEST.
 
Στα πλαίσια  λοιπόν των δράσεων της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε μέτρα διευκόλυνσης και λύσεις για την έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των μαθητών των σχολικών μονάδων της πόλης μας.
 
Ενημερώνουμε λοιπόν πως στην περίπτωση διαπίστωσης /εμφάνισης κρούσματος Κορωναιού σε τάξη σχολικής μονάδας, δίνεται η δυνατότητα διενέργειας των προβλεπόμενων RAPID TEST -βάσει των πρωτοκόλλων που ισχύουν- ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές της τάξης και στις στενές σχολικές επαφές τους-όπως προβλέπεται- στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση της ως άνω διαχείρισης είναι η άμεση επικοινωνία της δ/ντριας ή  του δ/ντή –μόλις διαπιστωθεί το κρούσμα - με τον αντιδήμαρχο –αρμόδιο για θέματα πολιτικής προστασίας- κ. Θεοφάνη Σκέμπρη ( κιν.6944555184) ή τον Πρόεδρο της Δημοτικής επιτροπής παιδείας και πρόεδρο ΔΣ  κ. Παναγιώτη Παπαδάτο ( κιν. 6932613643), για να οργανωθεί  η διενέργεια των τεστ. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας».