Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραίτηση Ι. Μεσσιάν από το Επιμελητήριο με «βέλη» κατά του Γ. Χονδρογιάννη

Παραίτηση
27 Ιανουαρίου 2022 / 17:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι παραιτήσεις μελών του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Η νέα επιστολή παραίτησης έρχεται από τον Ιάκωβο Μεσσιάν και συνοδεύεται από σκληρή κριτική για τον πρόεδρο του Δ.Σ. 

Αναλυτικά η επιστολή:  


Αξιότιμε κ. Χονδρογιάννη,
 
Με την παρούσα, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου του Εμπορικού Επιμελητήριου Κέρκυρας και από μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της ΑΝΕΤΕΚ.
 
Δυστυχώς, οι δικές σας πρακτικές διοίκησης και δράσης του Επιμελητηρίου, δεν συνάδουν με την ιδεολογία και τις αξίες με τις οποίες έχω μάθει να πορεύομαι και να πράττω.
 
Διοικείτε χωρίς τόλμη και σχέδιο, το οποίο έπρεπε να περιλαμβάνει στόχους και προτεραιότητες και αγνοείτε τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού μας.
 
Επίσης, με περισσό θράσος αγνοείτε σχεδόν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ως Διοικητική Επιτροπή δίνετε χρήματα δεξιά και αριστερά.  Για του λόγου το αληθές, παρακάτω σας παραθέτω ορισμένα παραδείγματα:
 
Πριν από 2-3 μήνες περίπου, ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Σπάτουλας, σε μια Διοικητική Επιτροπή, μαινόμενος και με φωνή, ζητούσε να του εγκρίνετε 50.000 ευρώ για να κάνει την εορτή για τη συμπλήρωση 170 χρόνων λειτουργίας του Επιμελητηρίου μας. Εξάντλησε σχεδόν όλο το χρόνο της Διοικητικής Επιτροπής, ωρυόμενος για τα 50.000 ευρώ. ‘Όταν τον πλησίασα και του είπα πως αυτό που ζητάει είναι αδύνατον λόγω του ποσού, της κρίσης αλλά και της πανδημίας, μου είπε ότι αυτός θα τα πάρει. Δύο ημέρες μετά, σε τυχαία συνάντηση με τον κ. Σπάτουλα στο Λιστόν, με πλησίασε και μου είπε πως ποτέ δεν είχε ζητήσει τα χρήματα αυτά και πως κάποιοι είχαν ανεβάσει ψευδείς ειδήσεις στο Facebook!!!
 
Επίσης, ούτε 2 μήνες πριν και αμέσως μετά τον θάνατο του μέλους μας κ. Στράτου Ταγκατίδη, σε μια άλλη Διοικητική Επιτροπή, ήρθε σαν θέμα η αγορά ενός ασθενοφόρου για το νοσοκομείο Κερκύρας. Αποφασίστηκε λοιπόν να δώσετε τους μισθούς σας για να αγοραστεί το ασθενοφόρο, τα οποία αφορούσαν τη μισή δαπάνη. Μισή ώρα όμως μετά, εσείς κ. Πρόεδρε, μαζί με τον πρώτο Αντιπρόεδρο κ. Στέφανο Μέξα και το Γραμματέα κ. Στέφανο Σπάτουλα, αποφασίσατε να πάρετε πίσω την απόφαση αυτή. Με ποιο δικαίωμα την πήρατε πίσω; Πως μπορείτε να παίρνετε πίσω μια απόφαση με 3 άτομα και όχι με 4 όπως ο νόμος ορίζει; Μήπως γι’ αυτό αποχώρησε την επομένη από το Διοικητικό Συμβούλιο ο  (τέταρτος υποθέτω)  κ. Γεώργιος Φαναριώτης;
 
Έχετε δημιουργήσει τόσο μεγάλα προβλήματα με τη Διοίκησή σας, τα οποία θέτουν νομική αντιμετώπιση. Η εκλογή της Β’ Αντιπροέδρου έγινε κατόπιν παράνομης διαδικασίας και παρόλο που ήρθα στο γραφείο σας κατ’ ιδίαν και σας το ανάφερα, με αγνοήσατε.
 
Το Επιμελητήριο πρέπει να έχει αναπτυξιακές δράσεις και όχι να πληρώνει τα ταξίδια των μελών της διοίκησης.
 
Εύχομαι η νέα διοίκηση η οποία θα αναδειχθεί από εκλογές το 2022, να βγάλει το Επιμελητήριό μας από το μαρασμό στον οποίο έχει περιέλθει!
 
 
Μετά τιμής
 
Ιάκωβος Μεσσιάν
(Μέλος ΔΣ Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας)