Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο συντονισμός για τον Covid 19 στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε η Ρ. Κράτσα

Covid
23 Δεκεμβρίου 2021 / 12:12

Στο 110% η πληρότητα στις κλίνες covid Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπως ενημέρωσε ο Διοικητής Λεωνίδας Ρουμπάτης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ευρεία τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε χθες Τετάρτη 22/12, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα μεταξύ των Δήμων της Κέρκυρας, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και του Ιατρικού Συλλόγου, με θέμα τον συντονισμό ενεργειών για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας αλλά και την ενεργοποίηση της ατομικής ευθύνης για την συνεπή πρόληψη κατά την διάρκεια των εορτών.

Στην τηλεδιάσκεψη έγινε αποτίμηση της πανδημίας στην Κέρκυρα ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, μετά τις ανοδικές τάσεις που παρουσίασε το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Κέρκυρας κατά 241% , αλλά και των εορτών που ακολουθούν.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου ανακοίνωσε ότι για τον περιορισμό της διασποράς και την αποφυγή του συγχρωτισμού, ο δήμος ανέβαλε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούσε με την συμμετοχή των Φιλαρμονικών και των Σχολών Χορού.

Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση από πλευράς Αστυνομίας και Λιμενικού για την πορεία των ελέγχων και την εντατικοποίησή τους κατά την περίοδο των εορτών.

Πληρότητα 110% στο Νοσοκομείο

Όπως τόνισε ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ Λεωνίδας Ρουμπάτης , το νοσοκομείο ασφυκτιά, καθώς η πληρότητα των κλινικών βρίσκεται στο 110%, ενώ στις Κλινικές Covid νοσηλεύονται 42 άτομα και άλλα τέσσερα στην ΜΕΘ.

Στην σύσκεψη ζητήθηκε η εγρήγορση και η συνεννόηση όλων των φορέων για την διαχείριση της κατάστασης ενόψει και των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, η Αντιπριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης Μελίτα Ανδριώτη, η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Β.Κέρκυρας Θεοφάνης Σκέμπρης, ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ Λεωνίδας Ρουμπάτης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Δημήτρης Καλούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Μ. Γιαννούλης και ο Λιμενάρχης Κέρκυρας κ. Σταθούρος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ