Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μεταφορά των Φυλακών Κέρκυρας στη συνάντηση Γκίκα - Θεοδωρικάκου

ΓΚΙΚΑΣ
21 Δεκεμβρίου 2021 / 13:51

Τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να επισκεφτεί την Κέρκυρα στα μέσα Ιανουαρίου, προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα μετακίνησης των Φυλακών

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με κεντρικό θέμα την μεταφορά των Φυλακών Κέρκυρας εκτός αστικού ιστού.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής παρουσίασε στον Υπουργό τα δεδομένα και την επιτακτική ανάγκη, οι Φυλακές της Κέρκυρας να μετακινηθούν εκτός πόλεως. Ο Υπουργός συμφώνησε στην περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος και σε συνέχεια εντολής του, τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να επισκεφτεί την Κέρκυρα στα μέσα Ιανουαρίου, προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα μετακίνησης των Φυλακών.

Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε επίσης την ανάγκη συμπλήρωσης των κενών της οργανικής δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, εστιάζοντας στο γεγονός ότι από την περίοδο του Πάσχα και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλοςεξαιτίας των πολυάριθμων επισκεπτών. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε η απόσπαση Αστυνομικών και Δοκίμων για το 2022 να γίνει έγκαιρα, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι θα ληφθεί μέριμνα, ώστε να μην υπάρξουν κενά κατά τους θερινούς μήνες. Σε ότι αφορά στα κενά της οργανικής δύναμης, ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι θα εξεταστεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η δυνατότητα κάλυψης όσο το δυνατό περισσότερων κενών, σε συνδυασμό με τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, ο κ. Γκίκας μετέφερε και το αίτημα δημιουργίας Τμήματος Μεταγωγών και Τμήματος Άμεσης Δράσης στην Κέρκυρα. Σε ότι αφορά στις Μεταγωγές, ο Υπουργός ανέφερε ότι την παρούσα περίοδο εξετάζεται η μεταφορά αρμοδιοτήτων των Μεταγωγών στο προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης, το οποίο θα ενισχυθεί με νέες προσλήψεις. Σε ότι αφορά στην λειτουργία Τμήματος Άμεσης Δράσης στην Κέρκυρα, θα εξεταστεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την δημιουργία του.