Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασθενής στο Νοσοκομείο Κέρκυρας αρνήθηκε να διασωληνωθεί (update)

Αρνητής
21 Δεκεμβρίου 2021 / 12:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε δυσχερή θέση έχουν βρεθεί οι γιατροί της ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου Κέρκυρας,

καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με 60χρονο ασθενή, που αρνείται τη διασωλήνωση, όπως αναφέρουν πηγές του Νοσοκομείου. Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και με γνώμονα τις ιατρικές γνωματεύσεις, το Νοσοκομείο μπορεί να προχωρήσει στην ιατρική πράξη που θεωρείται ενδεδειγμένη με εισαγγελική εντολή.

Μάλιστα λίγα 24ωρα πριν, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε ακόμα ένα παρόμοιο περιστατικό αρνητή, για το οποία τελικά συναίνεσε συγγενής του ασθενή. 

Νεότερη ενημέρωση 13:00

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δεν χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση. Το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου συζήτησε και καθησύχασε τους φόβους του  ασθενούς, ο οποίος κρίνεται ότι πρέπει να μεταφερθεί στη ΜΕΘ κυρίως για εντατική παρακολούθηση και μόνον αν κριθεί αναγκαίο θα διασωληνωθεί. 

Πιεσμένη κατάσταση

Η κατάσταση στις μονάδες covid του Νοσοκομείου Κέρκυρας εξακουλουθεί να είναι πιεσμένη. Το πρωί της Δευτέρας νοσηλεύονταν σε ΜΕΛ και Πνευμονολογική 42 συνολικά άτομα, ενώ στην ΜΕΘ βρίσκονται 4 ασθενείς. Tέλος, ένας ασθενής ηλικίας 94 χρονών που νοσηλευόταν στη ΜΕΛ με κορονοϊό , απεβίωσε χθες, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.