Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξασφαλίστηκε συμφωνία για τους 150 εργαζομένους στο Corcyra Beach (video)

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
20 Δεκεμβρίου 2021 / 15:28

Στ.Πελάης: Να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καρπούς απέδωσαν οι διαπραγματεύσεις του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζόμενων Επισιτισμού – Τουρισμού και του Επιχειρησιακού Σωματείου με την διοίκηση του ξενοδοχείου Corcyra Beach, προκειμένου να διασφαλιστούν οι 150 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου από την νέα τουριστική περίοδο.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης, υπογράφηκε συμφωνία με την επιχείρηση, η οποία προβλέπει ότι εάν μέχρι τις 2 Μαΐου δεν ξεκινήσει την λειτουργία του το ξενοδοχείο, λόγω των εργασιών ανακαίνισής του, οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται θα αμείβονται και θα ασφαλίζονται με όρους πλήρους απασχόλησης με βάση την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για το διάστημα 2 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου.

«Είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων εκεί και ουσιαστικά διασφαλίζεται το δικαίωμά τους στην δουλειά για την επόμενη χρονιά και φεύγει από πάνω τους μια ανασφάλεια που υπήρχε. Είναι ένα παράδειγμα του πως μπορεί η εργατική τάξη αγωνιζόμενη, δίνοντας μάχες με συνέχεια και συνέπεια, μπορεί να φέρει τέτοιου είδους αποτελέσματα», τόνισε ο ίδιος. Παράλληλα, ο κ.Πελάης κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να καταθέσουν αίτηση επαναπρόσληψης μέσω των Σωματείων σε όσους κλάδους ισχύει αυτή (ξενοδοχεία, καταλύματα, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων).

Προγράμματα μετεκπαίδευσης

Όσον αφορά την έναρξη των αιτήσεων για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, ο κ.Πελάης ζήτησε την παράταση της προθεσμίας υποβολής τους τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου. «Μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου που λήγουν οι αιτήσεις φοβόμαστε ότι δεν θα έχουν ενημερωθεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι, όπως και ότι δεν θα έχουν συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά», είπε ο ίδιος. Πρόσθεσε δε, ότι λόγω της υποστελέχωσης που υπάρχει στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με αποτέλεσμα να είναι αβέβαιο το μέλλον της, ζητούν την πρόσληψη του αναγκαίου διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ