Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιέζει για άμεσες επισκευές αγροτικών δρόμων η Ομοσπονδία

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας
15 Nov 2016 / 15:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφθηκαν το πρωί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας με το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Αρμενιάκο.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν στο Δήμαρχο μια σειρά από  προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ανήκουν στις αρμοδιότητες του Δήμου με κυριότερο  αυτό της αγροτικής οδοποιίας, που καθιστά σε πολλές περιοχές αδύνατη την πρόσβαση στα  κτήματά τους.
Ο Δήμαρχος  ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αγροτών ότι υπάρχουν σε εξέλιξη 4 εργολαβίες προκειμένου να γίνουν οι πιο  απαραίτητες παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία του νησιού,  «χωρίς βεβαίως  με τα 500.000 ευρώ περίπου που θα διατεθούν συνολικά,  να μπορεί να  αντιμετωπιστεί σε όλο το  εύρος του, το οξύτατο πρόβλημα της αγροτικής  οδοποιίας»  ανέφερε ο κ. Νικολούζος.
Συμφωνήθηκε σε προσεχή συνεδρίαση του  Δημοτικού  Συμβουλίου να  συζητηθεί το  θέμα των αγροτικών  προβλημάτων του νησιού, να εξετασθεί η αξιοποίηση του προγράμματος Leader  σε αγροτικά  θέματα, να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις οι παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία  και να προγραμματίσει  ο Δήμος ορισμένες επείγουσες   παρεμβάσεις  σε αγροτικές περιοχές του νησιού με δικά του μέσα.