Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παρουσία των Παξών στην WTM 2016

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού
14 Nov 2016 / 09:54

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο Δήμος Παξών έδωσε και φέτος το παρόν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTM 2016»,

που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 9 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Τον Δήμο Παξών, εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον τουρισμό  κ. Γιώργος Λύχνος. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η οποία είχε και την εποπτεία του περίπτερου  εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτο και τη Διευθύντρια Τουριστικής Διεύθυνσης της ΠΙΝ κα Λούβρου.
Η Word Τravel Μarket αποτελεί διεθνές τουριστικό γεγονός  και έναν σημαντικό δείκτη της κατάστασης του τουριστικού κλάδου και της ειδικότερα του τουριστικού ρεύματος της αγγλικής αγοράς. Επίσης είναι μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης και ανεκτίμητη πηγή πληροφόρησης τόσο από πλευράς τουριστικών τάσεων, όσο και επαφών.
 
Αισιοδοξία για το 2017
 
Η γενική διάθεση και οι διάφορες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο αυτόνομο περίπτερο της ΠΙΝ, επιβεβαίωσαν ότι το 2017 θα είναι έτος αισιοδοξίας για τον τουρισμό, εκτός απροόπτων και μάλιστα είναι θετικα τα μηνύματα και από την αγγλική αγορά εάν η ισοτιμία ευρώ / λίρας διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα.
Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν πάνω από δεκαοκτώ χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων οκτώ περίπου αντιπροσώπων εταιριών - οργανισμών, οι οποίοι συμμετέχουν εκτός των άλλων στα δεκάδες σεμινάρια - συνέδρια που διοργανώθηκαν στη  WTM καλύπτοντας όλους τους  τομείς τουρισμού.
 
Σημαντικές επαφές για την προβολή του νησιού
 
Σημαντικές μεταξύ άλλων οι επαφές που έγιναν με ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους, διαχειριστές ταξιδιωτικών εμπειριών (blogger) και επιχειρηματίες του τουρισμού για την προβολή και προώθηση των Παξών ως τουριστικού προορισμού, με έμφαση στη διαφορετικότητα  με μότο  «7 μικρά νησιά, ένας μεγάλος μύθος», κατάλληλα τόσο για θαλάσσιο όσο και περιπατητικό τουρισμό, «πλασμένα» για τους λάτρεις της φύσης και της αυθεντικής νησιωτικής παράδοσης.
 
Το περίπτερο μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν, η Υπουργός τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης με τον οποίο μάλιστα έγινε κουβέντα για τα βασικά προβλήματα του τουρισμού και της νησιωτικής Ελλάδος.