Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράδοση του πλωτού ασθενοφόρου της Κέρκυρας από τον Υπ. Ναυτιλίας (video - photos)

Πλωτό ασθενοφόρο
22 Nov 2021 / 10:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπό καταρρακτώδη βροχή, έγινε ο αγιασμός του νέου περιπολικού σκάφους του Λιμενικού που είναι ειδικά εξοπλισμένο για τη μεταφορά ασθενών.

Στην τελετή του Αγιασμού, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και οι δύο γενικοί γραμματείς του Υπουργείου, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης, ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς, οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης και Κώστας Λέσσης, ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, το Δ.Σ του ΟΛΚΕ και του ΟΛΗΓ και άλλοι. 







Δείτε απόσπασμα της ομιλίας του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη



Το νέο σκάφος διαθέτει δύο πετρελαιοκινητήρες 350 ίππων ο καθένας που του δίνουν ταχύτητα 45 κόμβων. Διαθέτει επίσης σύγχρονα ραντάρ και μέσα ραδιοναυτιλίας.

Είναι εξοπλισμένο με σύγχρονος ιατρικό εξοπλισμό. Διαθέτει Απινιδωτή - μόνιτορ, ειδικό αναπνευστήρα με ηλεκτρονικό σύστημα οξυγόνου, δύο ειδικά φορεία (το ένα μάλιστά έχει ράμπα για να βγαίνει στην ξηρά), κλπ.

Εκτός από τον ασθενή και τον γιατρό μπορεί να μεταφέρει δυο νοσηλευτές και μέχρι 4 άτομα (συγγενείς κλπ).
 


Είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζονται πλωτά ασθενοφόρα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της νεας στρατηγικής για την νησιωτικότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση και επικοινωνία με τα μικρά νησιά. (Εν προκειμένω τα Διαπόντια Νησιά και οι Παξοί, Αντίπαξοι).

Το νέο σκάφος, χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων, και είναι ένα από τα πρώτα που παραλαμβάνει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να εξυπηρετούν τις αυξημένες - λόγω απόστασης από νοσοκομειακές δομές πλήρους υγειονομικής κάλυψης- ανάγκες ασθενών και τραυματιών που διαμένουν σε νησιωτικές περιοχές