Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλαία με απαλλαγή των κατηγορούμενων στην υπόθεση δωροδοκίας και μαστροπείας το 2015 στην Κέρκυρα

υπόθεση δωροδοκίας
05 Nov 2021 / 21:23
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Με ψήφους 4-3 και 5-2 το Εφετείο απάλλαξε τους τελευταίους τρεις κατηγορούμενους, μιας υπόθεσης, που όταν είχε ξεσπάσει είχε σχολιαστεί έντονα, ξεπερνώντας και τα σύνορα του νησιού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έπεσε την Πέμπτη η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης, που αποκαλύφθηκε το 2015 για υποθέσεις trafficking. Σχεδόν 40 (!) άνθρωποι κατηγορήθηκαν με τον μισό ποινικό κώδικα για αδικήματα που σχετίζονται με την εκμετάλλευση γυναικών.

Μάλιστα ύστερα από την επέμβαση τότε της Ασφάλειας κατηγορήθηκε και υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου για δωροληψία ώστε να εκδώσει άδεια λειτουργίας καταστημάτων με αξιόποινη λειτουργία.

Μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων προφυλακίστηκε, εξαντλώντας ολόκληρο το προβλεπόμενο διάστημα των 18 μηνών. Στο μεταξύ όμως οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα μετέτρεψαν σε πλημμεληματικού χαρακτήρα τα αδικήματα. Έτσι όταν εκείνοι οδηγήθηκαν εντέλει στις αίθουσες των δικαστηρίων, τα αδικήματα είχαν ήδη παραγραφεί.

Η αυλαία έπεσε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, που δίκασε σε δεύτερο βαθμό, τρεις εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, ανάμεσα σ’ αυτούς και το στέλεχος του Δήμου, που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για δωροληψία, έναν ιδιοκτήτη bar για δωροδοκία και έναν ακόμα πολίτη για μαστροπεία.

Με ψήφους 4-3 και 5-2 το Εφετείο απάλλαξε τους κατηγορούμενους, κλείνοντας έτσι μιαν υπόθεση, που όταν είχε ξεσπάσει είχε σχολιαστεί έντονα, ξεπερνώντας και τα σύνορα του νησιού.

Συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι Κερκυραίοι ποινικολόγοι, Χρ. Σαρλής, Γ. Ρίγγας και Π. Κατσαρός.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.