Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση Σπύρου για τα προβλήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ιόνιος Συμμαχία
29 Οκτωβρίου 2021 / 09:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενημερωτική συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου είχε πρόσφατα η παράταξη «Ιόνιος Συμμαχία»

με αντικείμενο τόσο τα προβλήματα όσο και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Σπύρου συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Χρήστο Σκούρτη, Σπύρο Ιωάννου και Ολίβια Καρδακάρη, συναντήθηκαν  με τον  Πρύτανη Ανδρέα Φλώρο προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Περιφέρειάς μας.

Κατά τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θέσεις και τις απόψεις της πρυτανικής αρχής επί κρίσιμων ζητημάτων που σχετίζονται με τη βιώσιμη λειτουργία του Πανεπιστημίου στο μέλλον αλλά και για την ανάπτυξή του.
Ο επικεφαλής της Ιονίου Συμμαχίας  κ. Σπύρος Σπύρου εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της παράταξής του δηλώνοντας απερίφραστα τη στήριξή στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό μας Ίδρυμα.

Ο κ. Σπύρου διαβεβαίωσε τον Πρύτανη ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα είναι αρωγοί στο έργο του τόσο στο επίπεδο ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, διαχρονικά αλλά και στις συνθήκες τις παρούσας χρονικής περιόδου, όσο και ως προς την δρομολόγηση λύσεων που έχουν ως στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος και του σημαντικού ακαδημαϊκού έργου το οποίο επιτελεί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου «Είναι πεποίθησή μας - και πιστεύουμε  όχι μόνο δική μας - ότι σε μια τόσο ανταγωνιστική περίοδο την οποία διάγουμε, η χώρα μας και ασφαλώς η Περιφέρειά μας, ισχυροποιεί την  ανάπτυξή της επενδύοντας στην Παιδεία. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποτελεί ισχυρό μοχλό πνευματικής ανάπτυξης και παίζει ουσιαστικό ρόλο στην συνοχή των πολιτών των Ιονίων Νήσων. Μελετώντας στην πορεία τα δεδομένα, θα επιχειρήσουμε να φέρουμε το θέμα της λειτουργίας, της επίλυσης των προβλημάτων και της περαιτέρω ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να εκφραστεί και εκεί ξεκάθαρα η πολιτική βούληση για τη στήριξή του».