Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκτακτο κοινωνικό βοήθημα για εξετάσεις πρόληψης καρκίνου

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
26 Οκτωβρίου 2021 / 16:27

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καταθέτουν τα σχετικά δικαιολογητικά από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη χώρα μας, μία στις οκτώ γυναίκες κάθε χρόνο νοσεί σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από καρκίνο του μαστού, ο οποίος, εφόσον διαγνωστεί στο αρχικό του στάδιο, είναι θεραπεύσιμος σε υψηλότατο ποσοστό. Ωστόσο, στο αρχικό στάδιο ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου είναι ασυμπτωματικός.

Μια γυναίκα που νοσεί έχει να παλέψει για τη ζωή της και  ολόκληρες οικογένειες περνούν μια από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες.
         
Κομβικής σημασίας  ζήτημα είναι η τακτική προληπτική εξέταση των γυναικών, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 35 ετών. Εκτός της ατομικής υποχρέωσης,  απαιτείται και η ίδια η πολιτεία να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στην παροχή του πολύτιμου κοινωνικού αγαθού της υγείας των πολιτών.
         
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει, να αφυπνίσει αλλά και να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στους δημότες στο μέτρο του δυνατού, προχωρά με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία της Δημάρχου Μ. Υδραίου και σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, θα παρέχεται Έκτακτο Κοινωνικό Βοήθημα 200 ευρώ προκειμένου να στηριχθούν οι οικονομικά αδύναμες γυναίκες και να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις (ψηφιακή μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ και υπέρηχο). Για την παροχή του συγκεκριμένου Έκτακτου Κοινωνικού Βοηθήματος θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες να πληρούν  συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενες είναι:
1. Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
2. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου έτους
3. Ε1 τελευταίου έτους
4. Ε9
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
6. Οποιοδήποτε στοιχείο αποδεικνύει την έκτακτη ανάγκη (Ιατρική βεβαίωση)
7. ΙΒΑΝ λογαριασμού Τραπέζης
8. Αίτηση
9. Προκειμένου για την αποπληρωμή απαραίτητη η προσκόμιση της βεβαίωσης πραγματοποίησης της/των εξέτασης/εων.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καταθέτουν τα σχετικά δικαιολογητικά από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου.
Για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, που στεγάζεται στον 4ο όροφο της πρώην Νομαρχίας και στα τηλέφωνα  26613 62124 και 62360.