Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας ο Σπύρος Παντελιός. Ποιοι εκλέγονται

ΠΑΝΤΕΛΙΟΣ
25 Οκτωβρίου 2021 / 16:00

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της Εφορευτικής Επιτροπής ο κ. Παντελιός έλαβε 917 ψήφους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας αναδείχθηκε ο Σπύρος Παντελιός, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του Αντώνη Χαρίτου με 70 ψήφους διαφορά.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της Εφορευτικής Επιτροπής ο κ. Παντελιός έλαβε 917 ψήφους που του εξασφάλισαν την προεδρία στη ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας, ενώ ο κ.Χαρίτος συγκέντρωσε 847 σε σύνολο 1949 έγκυρων ψηφοδελτίων.

Μιλώντας στην «Ε» για την εκλογή του ο κ.Παντελιός έστειλε μήνυμα ενότητας τονίζοντας ότι είναι μια ημέρα νίκης για την ΝΔ της Κέρκυρας. «Είναι μια ημέρα νίκης για την ΝΔ, μια ημέρα νίκης για τους Κερκυραίους και μαζί ενωμένοι θα ξεκινήσουμε για ένα καλύτερο αύριο. Θα φροντίσω να ενώσω όλες τις δυνάμεις ,γιατί μόνο ενωμένοι και όλοι μαζί σαν γροθιά θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την ΝΔ», ανέφερε ο ίδιος.

Συγχαρητήρια
 Τα συγχαρητήριά του στον νέο Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας στέλνοντας κι αυτός με την σειρά του ενωτικό μήνυμα μετά τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών. «Από σήμερα όλα αλλάζουν. Υπάρχει ένας καινούριος πρόεδρος στην τοπική οργάνωση, υπάρχουν Πρόεδροι ΔΗΜΤΟ και εκλεγμένα μέλη. Όλων το μέλημα είναι να κινηθεί το κόμμα ενωμένο για την επόμενη νίκη που θα έρθει, όποτε γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές και όλων μας ο αγώνας θα είναι για ένα πιο δυνατό και ισχυρό κόμμα εδώ στην Κέρκυρα. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι υπάρχει ΝΔ και η ΝΔ θα είναι ισχυρή και δυνατή στον νομό την επόμενη περίοδο», τόνισε μεταξύ άλλων.



Συγχαρητήριες ευχές για καλή δουλειά απέστειλε μέσω fb και ο συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Κέρκυρας Χρήστος Μωραΐτης. Όπως ανέφερε στο μήνυμά του «εύχομαι η θητεία σου να απέχει από ακρότητες, τοξικές αντιπαραθέσεις και μικροπαραταξιακές επιδιώξεις, όπως και του προκατόχου σου».

Οι κάλπες
Η εκλογική αναμέτρηση ξεκίνησε στις 8 το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε στις 7.00 μ.μ., οπότε άνοιξαν οι κάλπες και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων που συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα για την κατάταξη των υποψηφίων μελών της ΔΕΕΠ Κέρκυρας. Τα εκλογικά τμήματα ήταν έξι για την ΠΕ Κέρκυρας συμπεριλαμβανομένων και των Παξών.



Τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισε να διαφαίνεται η πρωτιά του κ.Παντελιού αν και πολλές φορές η εκλογική αναμέτρηση ήταν στήθος με στήθος με μικρή διαφορά, ενώ σε ορισμένες στιγμές υπήρξε μικρό προβάδισμα του κ.Χαρίτου, ο οποίος ωστόσο το πρωί της Δευτέρας δήλωνε ότι ήταν πρώτος στις κάλπες.

Μικροεντάσεις πάντως σημειώθηκαν κατά την διάρκεια των εκλογών, όταν δεν επετράπη να ψηφίσουν σε ορισμένα μέλη που δεν είχαν τακτοποιήσει την συνδρομή τους για να μπορέσουν να συμμετέχουν στην διαδικασία. Αν και ζήτησαν να καταβάλλουν επί τόπου την συνδρομή, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό σύμφωνα με τους κανονισμούς.

ΔΗΜΤΟ
Όσον αφορά τους Πρόεδρους ΔΗΜΤΟ εκλέγονται οι εξής:
Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Βόρειας Κέρκυρας ο Βασίλης Κούλας
Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Κέρκυρας Γεράσιμος Χαραλαμπόπουλος
Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Νότιας Κέρκυρας Θεοφάνης Σαμοΐλης

Μέλη ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας
Μέλη ΔΕΕΠ Κέρκυρας με σειρά κατάταξης εκλέγονται:
Ανδρέας Μέριανος 608
Κώστας Αγάθος 562
Σταυρούλα Δοβανά 519
Γιώργος Ραράκος 484
Παναγιώτης Καλόγερος 465
Δημήτρης Βλαχόπουλος 338
Ξενοφών Πουλής 319
Χαρίκλεια Μανάτου 228
Βίκυ Ζάχου Σπάτουλα 118
Σταματέλα Τσιριγγάκη 59

Εκτός μένει ο Στέφανος Σπάτουλας που αν και συγκέντρωσε 216 ψήφους , ωστόσο λογω ποσόστωσης εκλεγονται όλες οι γυναίκες του ψηφοδελτίου και την θέση του παίρνει η κ.Τσιριγγάκη. Επίσης δεν εκλέγεται ο Βασίλης Μελίδης με 292 ψήφους, καθώς την έδρα του παίρνει ο Αντώνης Χαρίτος. 

Τέλος εκλέγονται όλοι οι σύνεδροι.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ
 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ