Πέμπτη 20.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ για την συγχώνευση τμημάτων

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΔΕ
11 Οκτωβρίου 2021 / 14:49

Το Υπουργείο απαιτεί να κλείσουν, ούτε λίγο-ούτε πολύ, 43 τμήματα Γενικής Παιδείας μόνο στη Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας, λέει η ΕΛΜΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει αύριο Τρίτη 12 Οκτωβρίου στις 2 μ.μ., η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων  για τις σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων στην Κέρκυρα.

Όπως τονίζει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας το Υπουργείο Παιδείας (δια μέσω του Γ.Γ. κ. Κόπτση), εν μέσω των δικαστικών προσφυγών του εναντίον των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο για όλα τα παιδιά, προωθεί σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων πανελλαδικά και στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο απαιτεί να κλείσουν, ούτε λίγο-ούτε πολύ, 43 τμήματα Γενικής Παιδείας μόνο στη Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας.

Εξαιτίας των χιλιάδων κενών σε όλη την Ελλάδα προσπαθούν να καλύψουν τα κενά χωρίς να δώσουν ούτε 1 ευρώ στην Εκπαίδευση. Γι' αυτό το λόγο το Υπουργείο - Οκτώβριο μήνα- επαναυπολογίζει τα κενά, βάζοντας μάλιστα 28 μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας.Χωρίς βέβαια να υπολογίζεται το μέγεθος της τάξης, η κατάσταση των κτιρίων, οι μαθησιακές δυσκολίες, ο COVID και άλλα πολλά που θα έπρεπε να σκεφτεί το Υπουργείο!
 
"Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής Δ.Ε δεν υπολείπονται ευθυνών για ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα σχολεία. Ο δεύτερος έχει ήδη συμβάλλει στις συγχωνεύσεις τμημάτων, έχοντας ήδη κλείσει τμήματα στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ.

Ο στόχος του Υπουργείου είναι να μπαλώσει, όπως – όπως, τα 6.000 κενά που υπάρχουν πανελλαδικά και για τα οποία η Κεραμέως δήλωνε σε τηλεοπτικό κανάλι, ανερυθρίαστα και με περισσό θράσος, ότι οφείλονται στις άδειες που έχουν πάρει οι εκπαιδευτικοί!!! Από τα σχολεία της Κέρκυρας, λείπουν 60 εκπαιδευτικοί και στη Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών ήρθαν μόνο 9!

Την ίδια στιγμή που:
Οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία προσπαθούμε, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να συμμαζέψουμε τα «ασυμμάζευτα» των μορφωτικών και ψυχολογικών επιπτώσεων που προέκυψαν από τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας (κλείσιμο σχολείων, τηλεκπαίδευση κ.λ.π.).

Οι 20 μήνες πανδημίας ανέδειξαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την αναγκαιότητα μείωσης των μαθητών ανά τμήμα για λόγους υγιεινής-ασφάλειας αλλά και την ανάγκη για κάλυψη των μαθησιακών κενών που προέκυψαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να κηρύξει γενικευμένο πόλεμο με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας!! Υποκριτικά διατυμπανίζει ότι κόπτεται και προωθεί την “Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλεςδιατάξεις.” Οι μάσκες έχουν πέσει!

Καλούμε τους Διευθυντές ή τους χειριστές του Myschool να μην αλλάξουν τίποτα στο myschool και να επιμείνουν στον καταμερισμό που έκαναν στην αρχή της χρονιάς. Ούτως ή άλλως το μήνυμα του Υπουργείου θέλει μόνο την επικαιροποίηση κι όχι αιτιολόγηση.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να οργανώσουν τον αγώνα τους και σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ