Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Σε 12 ώρες έριξε νερό για έναν μήνα!

Κακοκαιρία
07 Οκτωβρίου 2021 / 12:39
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δώδεκα ώρες ήταν αρκετές για να πέσει όλη η βροχή του μήνα Οκτωβρίου και λίγο παραπάνω στην Κέρκυρα!

Η κακοκαιρία «Αθηνά» που χαρακτηρίζεται  από έντονα καιρικά φαινόμενα και ιδίως τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στάθηκε ικανή μέσα σε λίγες ώρες να φτάσει την ποσότητα νερού που αναμέναμε από βροχές για όλο τον τρέχοντα μήνα.

Από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης έως τις 12 μ.μ. της Πέμπτης έπεσαν 110 χιλιοστά βροχής, την ώρα που το μηνιαίο ποσοστό βροχόπτωσης αγγίζει τα 100 χιλιοστά, όπως τόνισε στην «Ε» ο δρ. μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας.

Σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από το βράδυ, ωστόσο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο με βροχοπτώσεις πιθανώς μικρότερης έντασης. Η κακοκαιρία πάντως  αναμένεται να συνεχιστεί και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.