Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκκληση του Σωματείου ΕΚΑΒ Κέρκυρας προς τους επιχειρηματίες για αγορά μοτοσυκλέτας

ΕΚΑΒ
02 Οκτωβρίου 2021 / 13:55
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Χείρα βοηθείας" ζητά ξανά το σωματείο ΕΚΑΒ Κέρκυρας

ελλείψει επαρκών αντανακλαστικών από την Πολιτεία. 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, κατά τη σύσκεψη που κάλεσε το πρωί του Σαββάτου στο Επιμελητήριο, τόνισε την άμεση ανάγκη απόκτησης μιας μηχανής ταχείας επέμβασης. Ο πρόεδρος Χρήστος Κυπριώτης, υπογράμμισε ότι ένας μοτοσυκλετιστής διασώστης είναι απολύτως απαραίτητος υπό τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί, με το επικίνδυνο οδικό δίκτυο, τη μόνιμη κυκλοφοριακή συμφόρηση και την υποστελέχωση της υπηρεσίας. 

Το Σωματείο ζήτησε τη συνδρομή του επιχειρηματικού κόσμου για την αγορά της μοτοσικλέτας η οποία θα ανήκει στις μόνιμες υποδομές της Κέρκυρας. Στη συνέχεια-  ανέφερε ο Χρήστος Κυπριώτης- θα εκπαιδευτεί το ήδη υπάρχον προσωπικό. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μια τέτοια μοτοσυκλέτα κοστίζει περίπου 9.000 ευρώ.

Παρόλο που στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι φορείς, όσοι βρέθηκαν στο Επιμελητήριο το πρωί του Σαββάτου, συμφώνησαν επίσης να ασκήσουν πίεση προς την κυβέρνηση, ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όπου θα διεκδικήσουν την κάλυψη όλων των αναγκών, όπως αυτές διατυπώθηκαν και στο ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Αναλυτικά, τα δέκα σημεία του ομόφωνου ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων:

1. Πρόσληψη ιατρικού και τεχνικού προσωπικού με εξειδίκευση στην άμεση ιατρική και συναφείς υπηρεσίες σε όλες τις κατά τόπους μονάδες ΕΚΑΒ των νησιών.

2. Αλλαγή θέσης εγκατάστασης του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και των υπόλοιπων νησιών σε κατάλληλους χώρους, όπως και ίδρυση του Τομέα ΕΚΑΒ στη Βόρεια και τη Νότια Κέρκυρα.



3. Μόνιμη παρουσία διασώστη μοτοσικλετιστή σε όλα τα νησιά μας.

4. Εγκατάσταση συστήματος απινιδωτών στις πρωτεύουσες των 4 νομών με υποχρέωση επίβλεψης και συντήρησης από τους οικείους δήμους. Το πρόγραμμα αυτό να ονομασθεί «Στράτος Ταγκατίδης» στη μνήμη του αείμνηστου συμπολίτη μας που είχε αγωνιστεί για την καθιέρωση του

5. Προμήθεια επαρκούς αριθμού σύγχρονων ασθενοφόρων, κατ’ αρχή άμεσα των 9 που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Π.Ι.Ν. κι εν συνεχεία όσων κριθεί ότι είναι απαραίτητα βάση πληθυσμού και μορφολογικών χαρακτηριστικών του κάθε νησιού.

6. Στα κριτήρια για τον αριθμό των ασθενοφόρων ανά περιοχή και νομό να προστεθεί και η χιλιομετρική απόσταση, ώστε να καλύπτονται ικανοποιητικά όλες οι περιοχές του κάθε νησιού.

7. Αναβάθμιση της βάσης αεροδιακομιδών του Ακτίου

8. Ίδρυση ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων

9. Ίδρυση αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Ιονίων Νήσων

10. Στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΚΑΒ με όλα τα απαραίτητα μέτρα
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.