Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαρίτος vs Παντελιού για την ΔΕΕΠ Κέρκυρας

ΔΕΕΠ
01 Οκτωβρίου 2021 / 16:19
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις επικείμενες τοπικές εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ

που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου για την ανάδειξη των Πρόεδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ. Στην Κέρκυρα δυο είναι οι υποψήφιοι που διεκδικούν τα ηνία της τοπικής ΝΔ, ενώ εκτός εκλογικής αναμέτρησης βρίσκεται ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας Γιάννης Κοντός, όπως έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό.

Δυο υποψήφιοι

Την υποψηφιότητά του κατέθεσε και επίσημα την Πέμπτη 30/09 ο Συντονιστής της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Αντώνης Χαρίτος. Ο ίδιος είχε εκφράσει εξάλλου δημόσια την πρόθεσή του για την διεκδίκηση της τοπικής ΝΔ Κέρκυρας με επιστολή του στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Έτερος υποψήφιος είναι ο επιχειρηματίας Σπύρος Παντελιός. Ο κ. Παντελιός που διεκδικεί και αυτός για πρώτη φορά την προεδρία της τοπικής ΝΔ, κατέθεσε την υποψηφιότητά  του, το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και της ανακήρυξης των υποψηφίων. Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με την παράταξη του Γ. Τρεπεκλή «Κέρκυρα να Ζεις», ωστόσο δεν είχε εκλεγεί.

Και ψηφιακά

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι στις εκλογές αυτές δίνεται για πρώτη φορά, το δικαίωμα στα μέλη να συμμετάσχουν και ψηφιακά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των κομματικών οργάνων.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.