Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκούσης: Να αναβληθεί η συζήτηση για την επέκταση του λιμανιού της Λευκίμμης

Νίκος Γκούσης
24 Σεπτεμβρίου 2021 / 11:23

Δεν είχαμε απολύτως καμία ενημέρωση ή κοινοποίηση, ούτε καν τη σχετική εισήγηση και τη μελέτη (ΜΠΕ) μέσω του συλλογικού οργάνου του Δήμου ή της Περιφέρειας.

Η ανακοίνωση της Παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο με επικεφαλής τον Νίκο Γκούση για την επέκταση του λιμανιού της Λευκίμμης:

Στη σημερινή (24/9/21) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΙΝ συζητείται η ΜΠΕ για την επέκταση του Λιμένος Λευκίμμης με φορέα διαχείρισης τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.
Καταρχάς μας δημιουργεί θλίψη το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα και για την υπό έγκριση ΜΠΕ δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Νότιας Κέρκυρας πέρα από τη δημοσιογραφική!!!

Από γενικότερη σκοπιά, η προοπτική ανάπτυξης του λιμανιού της Λευκίμμης είναι ένα θέμα που διαχρονικά ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία του Νότου. Όμως τον τελευταίο χρόνο έχει δημιουργηθεί προβληματισμός και ανησυχία αφενός από τις αόριστες δηλώσεις για ιδιωτικοποίηση τμήματος του λιμανιού και για κατασκευή ιδιωτικής μαρίνας, αλλά και επιπλέον, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης έγκυρης ενημέρωσης από τη μεριά των Αρχών και κυρίως τοπικής Δημοτικής Αρχής.

Για αυτό το λόγο η ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. αρκετές φορές έχει κάνει σχετικές ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, όμως ποτέ δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις μένοντας κάθε φορά με τις υποσχέσεις περί συζήτησης σε επόμενη συνεδρίαση…

Τέλος, σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τουλάχιστον δεοντολογικά, θεωρούμε πολιτικό ατόπημα την αγνόηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και της τοπικής κοινωνίας για ένα μεγάλο έργο που σχεδιάζεται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Επομένως προτείνουμε την αναβολή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να προηγηθεί η παρουσίαση και συζήτηση της μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σαφώς είμαστε υπέρ της ορθολογικής και κοινωνικά ωφέλιμης ανάπτυξης του λιμανιού της Λευκίμμης.

Όμως με ενημέρωση, με γνώση, με συναίνεση.
24.09.2021
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΟ