Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μητρόπολη του αεραθλητισμού μπορούν να γίνουν τα Γιάννενα

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
02 Nov 2016 / 10:13

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Ioannina Airsports Festival που πραγματοποιήθηκε το διήμερο Σάββατο και Κυριακή, με τη συμμετοχή αθλητών - πιλότων από όλη την Ελλάδα. Η διοργάνωση έγινε από το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, με τη φιλοδοξία να καθιερωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο και να ενταχθεί σε πανευρωπαϊκά πλαίσια.

Όπως δήλωσαν αθλητές που συμμετείχαν στην αθλητική εκδήλωση, τα Γιάννενα διαθέτουν ιδανική εδαφική μορφολογία και  μια πίστα απογείωσης ακριβώς πάνω στον…  ουρανό της, καθώς οι απογειώσεις γίνονται από  την κορυφή του Μιτσικελίου, του βουνού που κυριαρχεί πάνω από τα Γιάννενα και τη λίμνη. 
Πραγματοποιήθηκαν πτήσεις, αλλά και επιδείξεις δεξιοτεχνίας με αλεξίπτωτα πλαγιάς, αετούς (αιωρόπτερα), μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα, υπερελαφρά καθώς και άλματα ελεύθερης πτώσης από αλεξιπτωτιστές, όπως και show με επικίνδυνα ακροβατικά πάνω από τη λίμνη.
«Έχουμε ανοιχτή την ‘πύλη’ της πόλης σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ανοιχτή την πύλη του Δημαρχείου για όλους τους νέους ανθρώπους που έχουν να μας καταθέσουν ωραίες ιδέες και προτάσεις για να πάει η πόλη μας ακόμη πιο μπροστά», δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ενώ ο  εκπρόσωπος του Αεραθλητικού Σωματείου Ιωαννίνων και εκπαιδευτής της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, Σταύρος Κωστούλας, τόνισε  πως: «τα Γιάννενα απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι μπορούν να είναι η μητρόπολη του Αεραθλητισμού.  Δίνουμε από τώρα ραντεβού για του χρόνου, ακόμα  πιο δυνατοί,  παρέα με το Δήμο Ιωαννιτών που μας έχει στηρίξει πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια».
Από τον Πρωινό Λόγο των Ιωαννίνων. ΦΩΤΟ: Paul n ntagkas