Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γυρίσματα τουριστικών επεισοδίων από κινέζικα κανάλια

Τουριστική προβολή
31 Οκτωβρίου 2016 / 14:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεκαπενταμελής κινεζική αποστολή επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 29-30 Οκτωβρίου την Κέρκυρα.

Η αποστολή ταξιδεύει σε συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς ανά την  Ελλάδα, προσκεκλημένη γνωστής Ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Κίνα.  
Η κινεζική αποστολή αποτελείτο από δύο τηλεοπτικά συνεργεία και κινέζους “key opinion leaders” - δηλαδή διαμορφωτές κοινής γνώμης - οι οποίοι θα προβάλλουν και θα διαφημίσουν την Ελλάδα και την Κέρκυρα σε σειρά εκπομπών στην Κίνα. Ανάμεσα τους φωτογράφοι, μοντέλα και επαγγελματίες της διαφήμισης.
 
Το πρώτο τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο αποτελείτο από 6 άτομα, ήταν του τηλεοπτικού σταθμού GRT (Guangdong Radio and Television station), που είναι ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της Περιφέρειας της Guangdong, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Νότιας Κίνας (γνωστής στην Ελλάδα ως Καντόνα), η οποία είναι και η Περιφέρεια με τους περισσότερους εξερχόμενους τουρίστες της Κίνας. 
Οι λήψεις και τα πλάνα της Κέρκυρας θα ενσωματωθούν σε σειρά εκπομπών, της γνωστής στην Κίνα τουριστικής εκπομπής «TRAVEL TOGETHER» η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του σταθμού GRT και προβάλλεται επιπλέον σε άλλα τρία τηλεοπτικά και δύο Ιντερνετικά κανάλια. Να σημειωθεί ότι οι εκπομπές «TRAVEL TOGETHER» συνδυάζουν την παρουσία διασημοτήτων με τουριστικά ταξίδια.
 
Το δεύτερο τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο αποτελείτο από 5 άτομα, ήταν της εταιρείας "Qingmi Media Co. Ltd" και θα προβάλλει την  Ελλάδα και την Κέρκυρα σε 2 είδη εκπομπών: Μία καθημερινή δίωρη «live streaming» εκπομπή η οποία ασχολείται με θέματα «entertainment» και «fashion/shopping», και μία Ιντερνετική μαγνητοσκοπημένη εκπομπή, της οποίας η διάρκεια ποικίλει ανάλογα με το θέμα και το περιεχόμενο.
Η δίωρη καθημερινή εκπομπή, είναι interactive, δηλ. με την ζωντανή συμμετοχή του κοινού που την παρακολουθεί, και συμμετέχουν οι “key opinion leaders” που επισκέφτηκαν την Κέρκυρα μαζί με την κινεζική αποστολή. Οι μαγνητοσκοπημένες εκπομπές, συγκεντρώνουν ακόμα μεγαλύτερη ακροαματικότητα, καθόσον αναρτώνται σε Ιντερνετικά κανάλια (τύπου Youtube) και «κτυπούν» θεάσεις που μετρώνται σε εκατομμύρια προβολές.
 
Οι παρουσιαστές αυτών των επεισοδίων, εκτός από τη συμμετοχή τους στις τηλεοπτικές εκπομπές που θα προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, θα κάνουν και «live stream shows». Μάλιστα κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κέρκυρα, πραγματοποίησαν ζωντανές μεταδόσεις και ειδικά αφιερώματα για την Κέρκυρα στις “σελίδες” τους στα Κινεζικά Social Media, ενώ επιστρέφοντας στην Κίνα θα πραγματοποιήσουν εκτενή αφιερώματα.
Στην υποδοχή της αποστολής συμμετείχε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.