Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σωματείο εργαζομένων: Σε αναστολή εργασίας 64 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Αναστολή
01 Σεπτεμβρίου 2021 / 11:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αναστολή εργασίας τίθενται από σήμερα 64 άτομα που απασχολούνται στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και δεν θέλησαν να εμβολιαστούν

όπως τόνισε στην ΕΡΤ Κέρκυρας η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ντίνα Ιωάννου.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις και την σιγή ιχθύος που τηρούνταν μέχρι τελευταία στιγμή από τους αρμοδίους του Νοσοκομείου Κέρκυρας αναφορικά με το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, η σημερινή ημέρα έφερε στο φως την πραγματική εικόνα.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές από τα 64 άτομα, τα 30 αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό, 13 στο Νοσοκομείο και 17 στο Ψυχιατρείο. Όπως τόνισε η κ.Ιωάννου οι υπόλοιποι προέρχονται από τις τεχνικές υπηρεσίες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.α), την καθαριότητα, την εστίαση, την φύλαξη, το διοικητικό και το παραϊατρικό προσωπικό, ενώ δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν δυο επικουρικοί γιατροί.

Σύμφωνα πάντως με διοικητικές πηγές κάποιες ειδικότητες έχουν ήδη καλυφθεί από τους πίνακες του υπάρχοντος επικουρικού προσωπικού, καθώς έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα δυο άτομα γενικών καθηκόντων και ένας διοικητικός υπάλληλος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές πάντως ελάχιστοι από τους 30 νοσηλευτές που βγαίνουν σε αναστολή εργασίας προτίθεται να εμβολιαστούν, καθώς επιμένουν στην αρχική τους θέση.

Τα έγγραφα της αναστολής εργασίας άρχισαν να κοινοποιούνται στους εργαζόμενους σταδιακά από νωρίς το μεσημέρι.

Κινητοποίηση

Νωρίς το πρωί πάντως το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς και των αναστολών εργασίας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Παράταση έως τις 15/09 στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, δόθηκε παράταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στους υγειονομικούς που εργάζονται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, προκειμένου να εμβολιαστούν. Ως εκ τούτου, όπως είπε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό "οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτά δε βγαίνουν από σήμερα σε αναστολή, όπως οι συνάδελφοί τους".