Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Αυλωνίτη με αντιπροσωπεία εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας

Υγεία
06 Αυγούστου 2021 / 16:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας πραγματοποίησε προ ημερών ο Βουλευτής Κέρκυρας

και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν τα προβλήματα που καθιστούν σε καθημερινή βάση δύσκολη, την παροχή των εξειδικευμένων υπηρεσιών τους προς τους πολίτες, καθώς και προτάσεις που θα ευνοούσαν τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης.
 
Αρχικά, επισημάνθηκε η ανάγκη λειτουργίας μίας κινητής μονάδας, εξαιτίας των απαιτητικών συμβάντων που λαμβάνουν χώρα και η οποία θα μπορούσε να παρέχει πιο ουσιαστικές υπηρεσίες σε μία κρίσιμη κατάσταση, με την απαραίτητη στελέχωσή της από έναν ιατρό.

Επιπλέον, εξηγήθηκε η μεγάλη αδυναμία που επικρατεί γύρω από τη διαχείριση των συνολικά 6 διασωστικών οχημάτων, της Κέρκυρας (1/25.000 κατοίκους) και η οποία σχετίζεται με τη διαδικασία επισκευής. Η τυπική διαδικασία μεταφοράς στο Σταθμό των Ιωαννίνων συνεπάγεται την απώλεια σημαντικού χρονικού διαστήματος, ακόμα και ορισμένων μηνών για την επιστροφή του στην Κέρκυρα.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τη σημασία μιας μετεγκατάστασης του Παρατήματος σε άλλο χώρο με μεγάλη προαύλια έκταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες φύλαξης και αποθήκευσης του αναγκαίου εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτει η υπηρεσία.

Η προμήθεια ενός πλωτού ασθενοφόρου αναφέρθηκε πως παρουσιάζει σημαντική χρησιμότητα για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας, καθώς δίδεται τεχνικά η δυνατότητα άμεσης προσέγγισης των μικρότερων νησιών, συνυπολογίζοντας τα ναυτικά ατυχήματα που σημειώνονται, ακόμα κι εντός του λιμανιού της Κέρκυρας.
Η κατάσταση του προσωπικού αποτυπώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του έργου των 27 εργαζομένων με τη μονιμοποίηση των 10 επικουρικών που υπηρετούν ή με την πρόσληψη τουλάχιστον 10 μόνιμων εργαζομένων. Ταυτόχρονα, καταγράφηκε ως θετικό το παράδειγμα λειτουργίας μονάδας στη Νότια Κέρκυρα και ειδικότερα στην περιοχή Περιβόλι που θα μπορούσε να υιοθετηθεί ως δομή λειτουργίας και για το βόρειο τμήμα του νησιού.

Τέλος, έγινε λόγος για τη σπουδαιότητα της διεύρυνσης των δημόσιων σημείων λειτουργίας απινιδιτών, ακολουθώντας την πρακτική των δύο που υφίστανται στο κέντρο της πόλης και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Ο κ. Αυλωνίτης ευχαρίστησε θερμά για την ουσιαστική ενημέρωση που έλαβε τα μέλη της αντιπροσωπείας που τον επισκέφτηκαν, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή του και το σεβασμό του στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γυναίκες και οι άνδρες του Ε.Κ.Α.Β. για να σταθούν δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη, ειδικά μέσα στην περίοδο της υγειονομικής πανδημίας.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την επικοινωνία του με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς προκειμένου να αναδείξει τη σημερινή κατάσταση και ευχήθηκε ένα ήρεμο καλοκαίρι με όσο το δυνατό λιγότερα περιστατικά κινδύνου για τη δημόσια ζωή και τους επισκέπτες της Κέρκυρας.