Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδρίαση Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Κέρκυρας

Πολιτική Προστασία
02 Αυγούστου 2021 / 16:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης επικινδυνότητας 4)

ήταν το αντικείμενο συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, που συγκάλεσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκαν τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος, όπως η μέριμνα για τους πυροσβεστικούς κρουνούς, ο καθαρισμός των πρανών στο οδικό δίκτυο για την αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.α.

Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο έργο της Πυροσβεστικής, πάντα σε συνεργασία μαζί της,  συνδράμει και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με περιπολίες τις οποίες πραγματοποιεί σε συγκεκριμένες περιοχές.

Όλοι οι συμμετέχοντες διαβεβαίωσαν για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού και των διαθέσιμων μέσων ενώ απηύθυναν προτροπή και προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σημειώνεται ότι λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων στο Μον Ρεπό, το Λαζαρέτο, το Βίδο και το Ποντικονήσι.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Δασών, τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, το ΤΕΕ, τη ΔΕΗ καθώς και εθελοντές. Επιπλέον, παρών ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Χάρης Γιώτης. 

Σημειώνεται τέλος, ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους στοχεύει πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση.